Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ του Ευρωκοινοβουλίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών…

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδυνατεί να βρει πειστικό αφήγημα και κάνει καθυστερήσεις επιλέγοντας να φέρει το θέμα στη Βουλή στις 22 Αυγούστου.  

Η επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση που έχει εκθέσει την Ελλάδα διεθνώς στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, καλώντας μάλιστα σε ακρόαση τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με όσα αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter, η επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιρτάτχε Γκαρθία Πέρεθ, ζήτησε να συζητηθεί η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Επιπλέον, η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ερευνά τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator, κάλεσε σε ακρόαση στις 30 Αυγούστου τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με το κακόβουλο λογισμικό, ενώ έχει αποδειχθεί ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Της παρέμβασης του Ευρωκοινοβουλίου είχε προηγηθεί ανάλογη παρέμβαση της Ολλανδής ευρωβουλευτού, Σόφι ιντ’ Φελτ, του Renew Europe (Democraten 66) Σόφι ιν’τ Βελντ (φωτό), με την τελευταία να απευθύνει «καυτά» ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Θανάσης Κουκάκης μετέβη στον Άρειο Πάγο προκειμένου να μεταβιβάσει και επισήμως τις καταγγελίες του περί παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του από την ΕΥΠ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.