Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ελληνικά ΜΜΕ: «Ενοχλεί» ο «ανέμελος» Μπόρις αλλά ούτε κουβέντα για τα «μπάνια του Κυριάκου»

Του Mr_Don’t_Look_Up

Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων των τελευταίων ημερών γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη επικοινωνιακού παραλογισμού. Τα ρεπορτάζ για τις διακοπές του «ανέμελου» Μπόρις Τζόνσον στην Ελλάδα, με αναφορές σε βάρος του για την αδιαφορία που επιδεικνύει κάνοντας μπάνια, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρετανικός λαός λόγω ακρίβειας και ακραίων καιρικών φαινομένων, δίνουν και παίρνουν. Θα περίμεναν οι πολίτες θέματα, με μια στοιχειώδη κριτική έστω, να υπάρχουν και για τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις υποκλοπές, αποτυπώνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κάνει διακοπές διαρκείας.

Αμ δε, όμως! Σε κανένα μεγάλο συστημικό ΜΜΕ δεν έχει ειπωθεί -και προφανώς, ούτε πρόκειται- ούτε μισή κουβέντα για τον «άριστο» που όλα… τέλεια τα ποιεί, ενισχύοντας έτσι την άποψη που υποστηρίζουν πολλοί, ότι δηλαδή δεν έχει κατρακυλήσει τυχαία στην 108η θέση στον κόσμο η Ελλάδα, όσον αφορά στο μείζον για τη Δημοκρατία ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου.

Τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ μπορεί να τα «ενοχλεί» ο «ανέμελος» Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σημειωτέον παραιτήθηκε στις 7 Ιουλίου από τα καθήκοντα του και παραμένει ως υπηρεσιακός, αλλά «περί άλλων τυρβάζουν» για το γεγονός ότι ο δικός μας πρωθυπουργός, την ώρα που η ελληνική Δημοκρατία υφίσταται ένα νέο, συντριπτικό ενδεχομένως, «κάταγμα» από το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ακρίβεια σαρώνει τα πενιχρά εισοδήματα των περισσοτέρων. Με τον τρόπο που συνεχίζουν να «βάζουν κάτω από το χαλί» τα όποια… χάλια της σημερινής κυβέρνησης, δείχνουν να ενισχύουν τις υποτιμητικές αναφορές που υπάρχουν σε πρόσφατο ρεπορτάζ – «ντροπή» για την Ελλάδα του Politico (βλ.: «Διεθνής ξεφτίλα λόγω #Κρυφακούλη»). Αν και η χώρα μας βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο επίκεντρο αρνητικών δημοσιευμάτων από μεγάλα, διεθνούς εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης του δυτικού κόσμου (και όχι μόνο), κάποιοι δείχνουν να μην «ιδρώνει το αυτί» τους, βάζοντας πάνω ακόμη και την εικόνα της Ελλάδας εφήμερα ιδία οφέλη.

Μάλιστα, με την τακτική της αποσιώπησης ή της ωραιοποίησης γεγονότων δεν ωφελούν ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνησή του, ούτε το κόμμα της ΝΔ, που σε μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης δείχνουν ότι φέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό της ευθύνης για τις «α λα καρτ» ειδήσεις των τελευταίων 3 ετών. Στην πραγματικότητα πετυχαίνουν το αντίθετο, δεδομένου ότι σε ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας έχει διαμορφωθεί η εικόνα (δικαίως ή αδίκως, θα φανεί στο άμεσο μέλλον) ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πλέον υπεύθυνος για την παρουσίαση μιας εικονικής πραγματικότητας από τους τηλεοπτικούς δέκτες, από τις εκλογές του 2019 και μετά.

Έτσι, αντί να τον ενισχύουν, δείχνουν σαν να τον οδηγούν σε μεγαλύτερη πολιτική κατρακύλα. Αγνοούν, όπως όλα δείχνουν, αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: «Το ψέμα πολλοί αγάπησαν, τον ψεύτη κανείς»!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.