Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
RadioGamma Live

 

Επικίνδυνο παιχνίδι του Λονδίνου: Χτυπούν τη Ρωσία με Storm Shadow & μετά προειδοποιούν για πόλεμο!

Την ώρα που το Κίεβο πλήττει τη ρωσική πολεμική βιομηχανία στο Οριόλ με βρετανικά βλήματα cruise, η κυβέρνηση στο Λονδίνο ζητά από τα νοικοκυριά να αποθηκεύσουν τρόφιμα, ραδιόφωνα με μανιβέλα και μετρητά υπό τον φόβο αντιποίνων και δολιοφθορών

Ένα εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η βρετανική ηγεσία: από τη μία πλευρά, βρετανικά στρατηγικά όπλα των Ουκρανών πλήττουν καίριες υποδομές βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, και από την άλλη, η κυβέρνηση στο Λονδίνο καλεί εσπευσμένα τους πολίτες να προετοιμαστούν για κατάσταση πολέμου και διακοπή βασικών υποδομών!

Το πλήγμα στο εργοστάσιο «Proton» με Storm Shadow

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ουκρανικά αεροσκάφη Su-24 εξαπέλυσαν καταιγισμό βρετανικών πυραύλων cruise τύπου Storm Shadow εναντίον του εργοστασίου «Proton» στην πόλη Οριόλ της Ρωσίας.

Το χτύπημα προκάλεσε εκτεταμένη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις μιας μονάδας ζωτικής σημασίας για τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, καθώς εκεί κατασκευάζονται κρίσιμα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για τους βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, τους πυραύλους cruise S-71K «Kovyor», καθώς και τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S1.

Η χρήση των κατευθυνόμενων βρετανικών βλημάτων βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας επιβεβαιώνει την πλήρη εμπλοκή του Λονδίνου στην κλιμάκωση της σύγκρουσης, ξεπερνώντας οριστικά τις όποιες «κόκκινες γραμμές» είχε θέσει η Μόσχα, καθώς τις συντεταγμένες των στόχων τις παρέχουν στους Ουκρανούς οι Βρετανοί.

Εκστρατεία «Be Ready»: Σακίδια επιβίωσης για 72 ώρες

Σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεση στο Οριόλ, η βρετανική κυβέρνηση ανακοινώνει -όλως τυχαίως- την έναρξη της εθνικής εκστρατείας ενημέρωσης με την κωδική ονομασία «Be Ready», καλώντας εκατομμύρια νοικοκυριά να αποθηκεύσουν εφόδια έκτακτης ανάγκης για τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Ο υπουργός Άμυνας, Ουές Στρίτινγκ, έθεσε ανοιχτά το ζήτημα της αντίδρασης των πολιτών σε περίπτωση επιθέσεων από εχθρικά κράτη —φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τη Ρωσία—, ενώ ο αρχηγός του βρετανικού στρατού, σερ Ρόλι Γουόκερ, προειδοποίησε ότι η κοινωνία πρέπει να είναι έτοιμη για περιστατικά εκτεταμένης δολιοφθοράς ή ακόμα και άμεσης σύρραξης.

Οι επίσημες οδηγίες προς τα βρετανικά νοικοκυριά περιλαμβάνουν:

Ραδιόφωνο με μανιβέλα ή μπαταρίες, σε περίπτωση κατάρρευσης των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου.

Μετρητά, για την πιθανότητα ολικού μπλακάουτ στα τραπεζικά συστήματα και στα ΑΤΜ.

Τρία λίτρα πόσιμου νερού την ημέρα ανά άτομο, καθώς και προμήθειες τροφίμων μακράς διάρκειας που δεν απαιτούν μαγείρεμα ή ψυγείο (κονσέρβες, ξηροί καρποί).

Φορτισμένα power banks, ζεστά ρούχα, υπνόσακους και φαρμακευτικό υλικό.

Ο φόβος της ασύμμετρης ρωσικής απάντησης

Η χρονική σύμπτωση των δύο γεγονότων δεν είναι τυχαία. Στο Λονδίνο γνωρίζουν καλά ότι τα πλήγματα στρατηγικού βάθους με δυτικό οπλισμό εντός της Ρωσίας ανοίγουν την πόρτα σε ασύμμετρα ρωσικά αντίποινα: από κυβερνοεπιθέσεις στο βρετανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης και δολιοφθορές σε υποθαλάσσια καλώδια επικοινωνιών, μέχρι στοχευμένα χτυπήματα σε κρίσιμες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Έτσι, τη στιγμή που η βρετανική ηγεσία επιλέγει να τραβήξει το σχοινί της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στα ανατολικά, σπεύδει ταυτόχρονα να προετοιμάσει το εσωτερικό της για τις άμεσες συνέπειες αυτής της επιλογής.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.