Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
RadioGamma Live

 

Μεικτά πρόσημα στην Ασία με φόντο τα αποτελέσματα των τεχνολογικών

Πτωτικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, διαγράφοντας τα αρχικά τους κέρδη, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alphabet και η βουτιά της Samsung Electronics επηρέασαν αρνητικά τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ενώ οι επενδυτές ανέμεναν τα αποτελέσματα της Amazon και της Intel για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο τίτλος της Alphabet έχασε περίπου 10% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο των αγορών στις ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν κάτω των προσδοκιών και σηματοδότησε σημαντικές δαπάνες για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης. Η Microsoft, αντίθετα, σημείωσε άνοδο περίπου 3%, αφού τα αποτελέσματά της έδειξαν ισχυρότερες από τις προσδοκίες ταμειακές ροές.

Στο ταμπλό, ο KOSPI της Νότιας Κορέας χάνει 1,24%, έπειτα από ένα ράλι σχεδόν 7% την Τετάρτη, όταν η μετοχή της SK Hynix πραγματοποίησε άλμα 11% μετά την ανακοίνωση υψηλότερων των αναμενόμενων κερδών και ενός προγράμματος επιβράβευσης μετόχων ύψους 100 τρισεκατομμυρίων γουόν (75 δισ. δολαρίων). Η μετοχή της SK Hynix ενισχύθηκε περαιτέρω κατά 1,6% την Πέμπτη.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,8% και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης Shanghai Shenzhen CSI 300 σημείωνε πτώση 1,1%, με τις μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών να ηγούνται των απωλειών.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng έχανε 0,2%, αν και ο τεχνολογικός δείκτης Hang Seng TECH υποχωρεί κατά 2,2%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κερδίζει 1%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης TOPIX σημειώνει μικρά κέρδη.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης κατέγραψε οριακά κέρδη.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται παράλληλα για την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική την Παρασκευή, μετά την έναρξη της διήμερης συνεδρίασής της την Πέμπτη.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 1,25%, μετά την αύξηση του Σεπτεμβρίου, προβαίνοντας ενδεχομένως σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τον πληθωρισμό, καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου εντείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Στις ΗΠΑ, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της την Τετάρτη, αν και δύο αξιωματούχοι ψήφισαν υπέρ μιας αύξησης.

Το ενδιαφέρον αργότερα μετατοπίζεται στις Amazon και Intel, τα εταιρικά αποτελέσματα και το guidance των οποίων θα βοηθήσουν τους επενδυτές να αξιολογήσουν εάν η ισχυρή ζήτηση για την ΑΙ μπορεί να διατηρήσει τις τεράστιες δαπάνες σε κέντρα δεδομένων, ημιαγωγούς και υποδομές cloud.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.