Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
RadioGamma Live

 

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για πλήγμα με drone σε πλοίο – Νεκρός ο πλοίαρχος

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έπληξε με drone πλοίο με σημαία Τανζανίας, το οποίο κατευθυνόταν προς ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο πλοίαρχος και να τραυματιστούν ακόμη τρία μέλη του πληρώματος.

«Ένα πλοίο με σημαία Τανζανίας δέχθηκε επίθεση από ρωσικό drone ενώ έπλεε προς ένα από τα ουκρανικά λιμάνια. Εξαιτίας της επίθεσης, σκοτώθηκε ο πλοίαρχος και τραυματίστηκαν τρία άλλα μέλη του πληρώματος», ανακοίνωσε μέσω Telegram η ουκρανική Αρχή Λιμένων.

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Το περιστατικό καταγράφεται σε μια περίοδο κατά την οποία Μόσχα και Κίεβο έχουν εντείνει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον πλοίων και υποδομών που συνδέονται με τις εμπορικές μεταφορές στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι δύο πλευρές επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουν τις εξαγωγικές δυνατότητες του αντιπάλου και να αυξήσουν την οικονομική πίεση που ασκεί ο πόλεμος.

Τα ρωσικά πλήγματα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις ουκρανικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μέσω θαλάσσης, ενώ οι ουκρανικές επιθέσεις έχουν αναγκάσει τη Μόσχα να αναζητήσει εναλλακτικές διαδρομές για μέρος των δικών της εξαγωγών.

 

Η πρόταση της Τουρκίας

Η Τουρκία έχει προτείνει την αμοιβαία διακοπή των επιθέσεων κατά πλοίων και σχετικών υποδομών στη Μαύρη Θάλασσα, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την εμπορική ναυσιπλοΐα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει, ωστόσο, εκφράσει επιφυλάξεις για την εφαρμογή μιας τέτοιας συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «αδύνατο να την εποπτεύσει κάποιος».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο