Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η επιστήμη αποκαλύπτει την μέγιστη ηλικία που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος – Ζαλίζουν τα νούμερα

Μπορεί το να φθάνεις στα 25, 30 ή και 40 να φαντάζει κάπως τρομακτικό, ωστόσο οι επιστήμονες κατάφεραν να ανιχνεύσουν την μέγιστη ηλικία που μπορεί κάποιος να ζήσει. Τα αποτέλεσματα έρχονται από έρευνα η οποία διεξήχθη από τα τμήματα στατιστικής των Tilburg και Rotterdam, η οποία μελέτησε την ηλικία 75.000 ανθρώπων που πέθαναν στην Ολλανδία σε 30 χρόνια μέχρι το 2017.

Δεν εστίασαν δηλαδή στο προσδόκιμο ζωής, αντίθετα θέλησαν να μάθουν το μέγιστο χρονικό διάστημα ζωής ενός ατόμου, με την προυπόθεση ότι προσέχουν τον ευαυτό τους και δεν επηρεάζονται από προβλήματα υγείας. Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι η μέγιστη διάρκεια ζωής ενός ατόμου επεκτείνεται στα 90 έτη, ωστόσο δεν σημαίνει ότι εκεί θα είναι το τέλος.

Παράλληλα, υποστήριξαν ότι είναι απιθανό κάποιος να ξεπεράσει τα 115, αν και οι γυναίκες έχουν λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους άντρες. Για τις γυναίκες ο αριθμός αγγίζει τα 115.7 έτη, ενώ για τους άνδρες τα 114.1 έτη.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος του κόσμου ήταν ο Jiroemon Kimura από την Ιαπωνία, ο οποίος έφθασε τα 116 χρόνια. Στις αρχές του περασμένου έτους, η Γαλλίδα μοναχή Αδελφή Αντρέ απεβίωσε σε ηλικία 118 ετών. Μετά το θάνατό της, ο οργανισμός πίσω από το Ρεκόρ Γκίνες ονόμασε την γεννημένη στις ΗΠΑ Maria Branyas Morera ως τον γηραιότερο εν ζωή άνθρωπο στον κόσμο, στα 115 της χρόνια.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.