Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ποιος μετέτρεψε τους αστυνομικούς σε κινούμενους στόχους για τους εγκληματίες;- Ποιος επιτρέπει την ανομία;

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Στο λυκόφως του 2023, η ελληνική κοινωνία δέχτηκε ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ από τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών (νέων ανθρώπων) που ξεψύχησαν είτε επάνω στο καθήκον τους, είτε σε στιγμές τις προσωπικής τους ζωής.

Στον απόηχο αυτών των περιστατικών που σχετίζονται είτε με την κατ΄ευφημισμό οπαδική βία, είτε με την εγκληματικότητα που σαρώνει με όλο και πιο ακραίες μορφές την ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση εμφανίζεται… «αποφασισμένη» να συντρίψει τα φαινόμενα αυτά. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ως άλλος «Δον Κιχώτης» κηρύσσει τον πόλεμο στην ανομία και υπόσχεται ότι θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στη ζούγκλα της ελληνικής επικράτειας.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να βγει για μία ακόμη φορά από το κάδρο των ευθυνών. Γιατί έχει μεγάλη -αν όχι την κύρια- ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει.

Επί των ημερών του διασαλεύθηκε πλήρως το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και εδραιώθηκε ένα αίσθημα ατιμωρησίας που ξεκινά από χαμηλά, για να φτάσει ψηλά, πολύ ψηλά… Θα επανέλθουμε όμως σε λίγο σ΄αυτό…

Επί των ημερών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη η αστυνομία μεταλλάχθηκε. Μετατράπηκε σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που πρέπει να είναι. Μια δύναμη, δηλαδή, αποτροπής του εγκλήματος και υπεράσπισης των πολιτών από την ανομία.

Μεταλλάχθηκε σε ένα εισπρακτικό σώμα, ώστε να συνεισφέρει στα έσοδα του δημοσίου, σε ιδιωτική σεκιούριτι είτε για πρόσωπα «υψηλού κύρους», είτε για τους αγώνες Ανώνυμων Εταιριών Ποδοσφαίρου (ΠΑΕ).

Η εκπαίδευση έγινε υποτυπώδης και η υλικοτεχνική υποστήριξη έγινε… ανέκδοτο. Κάπως έτσι είδαμε αστυνομικά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν με φθαρμένα ελαστικά ή να μην… κυκλοφορούν καθόλου και τους ίδιους τους αστυνομικούς να δηλώνουν πως αισθάνονται υποχρεωμένοι να αγοράζουν μόνοι τους όπλα για να προστατευθούν.

Την ίδια στιγμή οι κακοποιοί εκσυγχρονίζονται διαρκώς και οι συμμορίες -σύμφωνα με πρόσφατα ρεπορτάζ, αποκτούν πρόσβαση ακόμα και σε εξοπλισμό στρατιωτικού τύπου!

Πρόκειται για ένα νοσηρό περιβάλλον το οποίο είναι ουσιαστικά «θερμοκήπιο» των φαινομένων διαφθοράς που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και στο αστυνομικό σώμα.

Στο λυκαυγές του 2024 νομίζω πως είναι σαφές ότι η πολιτική πρακτική των κυβερνήσεων Μητσοτάκη έχει οδηγήσει στην απώλεια του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και σε ένα αδύναμο σώμα επιβολής του νόμου.

Η δε περιφρόνηση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, απέναντι στη νομιμότητα είναι κάτι παραπάνω από προφανής και ξεκάθαρη καθώς πριν από λίγα 24ωρα φρόντισε να διαρρεύσουν φωτογραφίες και πληροφορίες από το δείπνο του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Αντιγράφω απλά τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη: «Σε αυτό το σκάνδαλο υπεύθυνος είναι ο Πρωθυπουργός και ο ανιψιός. Και μάλιστα η προχθεσινή τους συνάντηση που, και καλά, μπήκε ένα περιτύλιγμα χριστουγεννιάτικων εορτών και αυτά, είναι μια πρόκληση, διότι αυτή ακόμη η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Και δείχνει ο κ. Μητσοτάκης ότι ήθελε να στείλει ένα μήνυμα. Το πού, το ξέρει ο ίδιος».

Εδώ κολλάει το «τι κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια»…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.