Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οριστικό “αντίο” σήμερα από την ομάδα Αχτσιόγλου – Οι “6+6” στην πόρτα της εξόδου

Στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά σταθερά η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των «6+6» δεν θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα επικοινωνήσουν νωρίτερα με τις αρμόδιες αρχές του κόμματος, προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά.

Επίσης, η Ομάδα φαίνεται πως μετρά ώρες για την ανακοίνωση της αποχώρησης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, η σχετική ανακοίνωση θα γίνει το πρωί της Πέμπτης και θα υπάρχει συνοδευτικό κείμενο που θα αναφέρει τους λόγους που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως, από την Ομάδα της Αχτσιόλγου δεν υπήρχε καμία σχετική διαρροή.

Όσον αφορά τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, πηγές από την Ομάδα υποστηρίζουν ότι έχουν βρεθεί οι δέκα βουλευτές που απαιτούνται, στους οποίους περιλαμβάνονται οι επτά βουλευτές από τους «6+6» και οι δύο βουλευτές της «Ομπρέλας». Πάντως, τονίζουν πως δεν επιδιώκουν να αλλάξουν την κατάσταση, σχετικά με το ποιο κόμμα θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή (και μετά τη φυγή των Τσακαλώτου και Πέρκα από τον ΣΥΡΙΖΑ), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμεί 45 βουλευτές, ενώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 32.

► «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή εποχή έχει λήξει», δήλωσε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αφήνοντας αιχμές για τα πρώην στελέχη του κόμματος.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπέλυσε βολές κατά του Στ. Κασσελάκη, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων πως «δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει».

Συνεχίζεται το κύμα αποχωρήσεων απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ένδειξη διαφωνίας με τη νέα ηγεσία. Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό ότι αποχωρούν απ’ το κόμμα 90 μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσα στους οποίους είναι η πρώην συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου, ο υπεύθυνος του Τομέα εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας, οκτώ μέλη Γραμματείας, πρώην βουλευτές και υπουργοί.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.