Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρχεται νέος φόρος για τις φυσικές καταστροφές

Με νέο χαράτσι, για την ενίσχυση των πόρων φυσικών καταστροφών, φαίνεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, μετά την αναμενόμενη συρρίκνωση του «καλαθιού της ΔΕΘ». Η κυβέρνηση, η οποία αρνείται να κάνει την όποια αυτοκριτική, αλλά και οι λειψοί ευρωπαϊκοί πόροι, επιτάσσουν στον πρωθυπουργό να επιβάλλει το συγκεκριμένο χαράτσι.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αυτό «θα είναι δίκαια κατανεμημένο», ενώ επιπρόσθετα έβαλε στο τραπέζι και το ζήτημα της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης ακινήτων, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει και σε φθηνότερα ασφάλιστρα.

«Θα υπάρξει μια αύξηση του αποθεματικού του ποσού που διαθέτει κάθε χρόνο το κράτος για φυσικές καταστροφές. Εδώ θα υπάρξει ένα τέλος υπέρ αυτού του ταμείου και θα μου επιτρέψετε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό το Σάββατο. Πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση των πληγεισών περιοχών, η προστασία και η κρατική αρωγή.

Ο κ. Πατέλης παρέπεμψε και για τα τρία αυτά θέματα στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η οποία θα γίνει το Σάββατο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.