Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΣΥΡΙΖΑ: Έφη Αχτσιόγλου 41% – 35% ο Στέφανος Κασσελάκης

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που πρόκειται να γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, εστιάζει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό του Mega, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-13 Σεπτεμβρίου.

Απ’ τη δημοσκόπηση προκύπτει σαφές προβάδισμα της Έφης Αχτσιόγλου σε αρκετά ερωτήματα, όπως και στην παράσταση νίκης, όμως σε άλλα φαίνεται ντέρμπι με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν.

Στο ερώτημα ποιον/α θα προτιμούσατε για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 41% απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου, το 35% ο Στέφανος Κασσελάκης, το 8% ο Νίκος Παππάς, το 7% ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το 1% ο Στέφανος Τζουμάκας και το 7% δεν εξέφρασε προτίμηση.

Απ’ αυτούς που δήλωσαν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν, το 39% απάντησε ότι προτιμά τον Στέφανο Κασσελάκη, το 31% την Έφη Αχτσιόγλου, το 13% τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το 3% τον Νίκο Παππά, το 3% τον Στέφανο Τζουμάκα και το 10% είπε ότι δεν έχει προτίμηση.

Σε περίπτωση β’ γύρου οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν την Αχτσιόγλου σε ποσοστό 52%, τον Κασελάκη το 39%, και κανένα το 8%. Απ’ αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν το 45% είπε ότι προτιμά τον Κασσελάκη και το 44% την Αχτσιόγλου, ενώ πάλι ποσοστό 8% απάντησε κανένα.

Metron Analysis

Στην παράσταση νίκης πάντως προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου, τόσο ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος όσο και σε αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν. Απ’ τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 49% πιστεύει ότι πρώτη θα έρθει η Αχτσιόγλου, το 30% ο Κασσελάκης, το 8% ο Παππάς, το 3% ο Τσακαλώτος, το 1% ο Τζουμάκας και το 9% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Απ’ αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν το 37% απάντησε ότι πιστεύει πως θα κερδίσει η Αχτσιόγλου, το 33% ο Κασσελάκης, το 13% ο Τσακαλώτος, το 5% ο Παππάς, το 4% ο Τζουμάκας και το 8% είπε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 33% θεωρεί ότι είναι πιο ενωτική η Αχτσιόγλου, απ’ αυτούς που δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιο ενωτική τη βρίσκει το 42% και απ’ αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/πιθανόν να ψηφίσουν το 35% τη βρίσκει πιο ενωτική.

Απ’ τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 39% θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το 40% ότι θα μπορούσε στο μέλλον να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Απ’ αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, το 43% πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει το ποσοστό και το 40% ότι θα μπορούσε στο μέλλον να κερδίσει τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Metron Analysis

6 στους 10 κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση

Στο μεταξύ, το  66% απαντά ότι η κατεύθυνση των πραγμάτων στη χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 61% αξιολογεί αρνητικά το έργο της κυβέρνησης.

Όσο για το ποια θεωρούν τα  πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το 29% απάντησε η ακρίβεια, το 15% η ανασφάλεια/ανεπάρκεια της κυβέρνησης, το 13% η οικονομία, το 9% οι φυσικές καταστροφές και το 4% οι πολιτικοί/το πολιτικό σύστημα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.