Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ράβε – ξήλωνε με το Market Pass 2 – Ανατροπή στην ημερομηνία καταβολής

Με την ακρίβεια στα ράφια που συνεχίζει να «μαδάει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η ανατροπή που φέρεται να σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών για την πληρωμή του Market Pass 2, που πήρε τρίμηνη παράταση, απογοητεύει τους δικαιούχους.

Μέχρι χθες γνωρίζαμε πως η πρώτη πληρωμή του Market Pass θα γινόταν τον Σεπτέμβριο και θα ήταν διπλή και θα ακολουθούσε άλλη μία και τελευταία τον Οκτώβριο.

Όμως, πλέον τα δεδομένα ανατράπηκαν με την παράταση που έλαβαν οι φορολογικές δηλώσεις έως 31 Αυγούστου 2023 και έτσι το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να δώσει το επίδομα καυσίμων σε μία, αλλά τριπλή δόση τον Οκτώβριο.

Οι δικαιούχοι, δηλαδή, θα δουν τα χρήματα είτε στην ψηφιακή τους κάρτα, είτε «ψαλιδισμένα» κατά 20% στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσα στον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται, ότι το Market Pass για τους επόμενους τρεις μήνες θα δοθεί με βάση τα εισοδήματα του 2022.

Η παράταση στην υποβολή φορολογικών αιτήσεων, δυσκολεύει το άνοιγμα της πλατφόρμας στο gov.gr για νέες αιτήσεις (όχι για το σύνολο των δικαιούχων) στις αρχές Σεπτεμβρίου, επομένως και την πρώτη πληρωμή μέσα στον μήνα.

Ποιοι δεν θα κάνουν αίτηση για Market Pass
H διαδικτυακή πλατφόρμα θα ανοίξει πάλι για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση είτε επειδή έχασαν την προθεσμία είτε επειδή δεν κάλυπταν τα εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια.

Όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις (θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα). Αν λάμβαναν τα χρήματα στην ψηφιακή κάρτα, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Αίτηση στο vouchers.gov.gr για το Market Pass 2
Όσοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για Market Pass 2, θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr (κάνετε κλικ εδώ), χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς για το TAXISNet.

Ακολουθεί η εξής διαδικασία:

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.

Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας – στο κινητό τηλέφωνο θα λάβετε έναν κωδικό με SMS, ενώ στο e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

Σενάρια για Fuel Pass 3
Με την βενζίνη να έχει σκαρφαλώσει τις τελευταίες ημέρες στα 2 ευρώ, άριχσαν τα σενάρια για τον τρίτο κύκλο του επιδόματος καυσίμων. Οι συζητήσεις περί Fuel Pass 3 είχαν γίνει και προς την Άνοιξη, όταν η τιμή στα καύσιμα είχε σημειώσει άνοδο.

Για τα σενάρια Fuel Pass 3 ρωτήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος άφησε ένα «παραθυράκι» για την καταβολή του.

Συγκεκριμένα είπε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νέο Fuel Pass αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο επεσήμανε πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά… στους πολίτες, όποτε υπάρχει πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι μια πολύ μικρή και παροδική αύξηση (εννοώντας την βενζίνη) που δεν θα χρειαστεί να επέμβουμε, μακάρι να είναι αλήθεια αυτό».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.