Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βενζίνη από … χρυσάφι – νέο ράλι στις τιμές καυσίμων

Το νέο ράλι στις τιμές καυσίμων φέρνει πονοκέφαλο στους καταναλωτές. Με το κόστος του πετρελαίου Μπρέντ να καλπάζει, οι τιμές των καυσίμων, πήραν ανοδική τροχιά. Πανελλαδικά η τιμή της αμόλυβδης έχει σκαρφαλώσει μέσα σε ένα μήνα, στο 1,94 ευρώ από 1,86 ευρώ με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 4,3%.

 

Όπως σημείωσε στο OPEN ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων,  Θέμης Κιουρτζής, «το καλοκαίρι, όπως και λίγο πριν το Πάσχα των Καθολικών έχουμε μία αύξηση των τιμών. Δεν οφείλεται σε παράγοντες της ελληνικής αγοράς. Οι τιμές αυξάνονται από το εξωτερικό».

Ξεπερνάει τα 2 ευρώ στα νησιά

 

Στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Θεσσαλονίκης η τιμή της βενζίνης έχει φθάσει το 1, 95 ευρώ το λίτρο, ενώ σε τουριστικές περιοχές όπως η Χαλκιδική έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο. Στα νησιά η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο με… πρωταθλήτριες τις Κυκλάδες, ενώ σε ανάλογα επίπεδα θα φτάσουν οι τιμές και στα αστικά κέντρα.

 

Εντωμεταξύ σύμφωνα με παγκόσμια πλατφόρμα ημερήσιας καταγραφής τιμών καυσίμων οι Έλληνες πληρώνουν την έβδομη ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο, ξεπερνώντας τις Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία κι άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Με τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες να έχουν περιορίσει την παραγωγή, δεν διαφαίνεται η αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα μέχρι το τέλος καλοκαιριού.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.