Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μοιράζουν εκατομμύρια από κέρδη στα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ

Nέα επίθεση στην κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική ασκεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή «την διανομή μετοχών αξίας 6,7 εκατομμυρίων ευρώ στα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ».

«Η ΔΕΗ μοιράζει δωρεάν μετοχές συνολικής αξίας 6,7 εκατ. ευρώ στα γαλάζια παιδιά της διοίκησης Στάσση ενώ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στο ρεύμα στην Ευρώπη» σημειώνει ο κ. Φάμελλος καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το ράλι τιμών της ενέργειας και μάλιστα επιδοτεί την ακρίβεια, ενώ επιτρέπει και στη ΔΕΗ να σωρεύει υπερκέρδη στις πλάτες των καταναλωτών, νοικοκυριών και τις επιχειρήσεων. Επιβραβεύει μάλιστα τις προκλητικές και σκανδαλώδεις αυτές επιλογές της διοίκησης της ΔΕΗ που προστίθενται στους ήδη παχυλούς μισθούς. Και όλα αυτά όταν η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην ακρίβεια στα καύσιμα και τα τρόφιμα και η αγορά αλλά και τα νοικοκυριά υποφέρουν» σημείσωε.

Κλείνοντας επαναφέρει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «δημόσιο έλεγχο στην αγορά ενέργειας ώστε να εξασφαλιστεί η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η πρόσβαση στο ρεύμα σε προσιτές τιμές και η πάταξη των φαινομένων σπατάλης και ασυδοσίας στις διοικήσεις των ενεργειακών φορέων»

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.