Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βόμβα: Καταργείται οριστικά το ευρώ. Το αποκάλυψε η Λαγκάρντ κατά λάθος

Ευρώ: Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει αντιδράσεις, έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς το ευρώ θα είναι στο σύντομο μέλλον… ψηφιακό και μόνο!

Σε συνέντευξή της η επικεφαλής της ΕΚΤ αποκαλύπτει ότι «η δημιουργία ενός ψηφιακού ευρώ θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε νέα όρια πληρωμών σε μετρητά των 7.000 ευρώ (7.645 δολάρια ΗΠΑ). Το ανώτατο όριο είναι χαμηλότερο σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως τα 1.000 ευρώ στη Γαλλία και την Ιταλία.

Εξάλλου οι Ευρωπαίοι πρόσφατα αποφάσισαν την επιβολή πλαφόν 1.000 ευρώ στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα σε περίπτωση ανωνυμίας του πελάτη.

Εάν οι αποκαλύψεις της Λαγκάρντ αποδειχθούν αληθείς, η συνήθεια των εγχρήματων συναλλαγών σε μετρητά θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο τη στιγμή που η Ευρωζώνη θα μεταβεί σε ένα εξ ολοκλήρου ψηφιακό σύστημα.

Από την πλευρά της η Λαγκάρντ υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή θα περιορίσει την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «από τα νομίσματα μη φίλιων χωρών ή τα νομίσματα τα οποία ενεργοποιούνται μέσω μίας ιδιωτικής επιχείρησης».

Επίσης αναφέρθηκε στις βίαιες ταραχές στη Γαλλία πριν από περίπου δέκα χρόνια, οι οποίες όπως υποστήριξε «χρηματοδοτήθηκαν από μικρές, ανώνυμες πιστωτικές κάρτες».

Τόνισε πως αν και το ψηφιακό ευρώ ενδέχεται να μην έχει τη δυνατότητα να περιορίσει τη μικρού σκέλους χρηματοδότηση αυτή (300-400 ευρώ), υποστηρίζει πως τα παραδοσιακά χρήματα έχουν πολλάκις χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία, κάτι το οποίο αποτελεί λόγο για επιπλέον ελέγχους από την ΕΚΤ.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ δεν ανέφερε πως το CBDC θα υπερκεράσει τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών αλλά οι αναλυτές του TDR υποστηρίζουν πως θα πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα, του οποίου οι συναλλαγές θα περνούν μέσω από τα «βιβλία» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.