Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Απασφαλίζουν τα όπλα τους στη Βουλή οι αρχηγοί για τις φωτιές

Τα ξίφη τους αναμένεται να διασταυρώσουν σήμερα στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί με αφορμή τις πυρκαγιές. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10:30 με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα ολοκληρωθεί μετά από περίπου εφτά ώρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμοδίων.

 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο και τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, ενώ αναμένεται να καταθέσει και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Η διαδικασία

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ή δήλωση της Κυβέρνησης (με βάση το άρθρο 142Α) γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας.

Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της Κυβέρνησης για πέντε (5) λεπτά της ώρας, κατ’ ανώτατο όριο για τον καθένα. H απάντηση του Πρωθυπουργού στις απόψεις των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας. H δευτερολογία των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) λεπτά και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε (5) λεπτά της ώρας. Προφανώς, ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας δεν πρόκειται να τηρήσει επακριβώς το… ωράριο, όπως άλλωστε έχει πράξει σ’ όλες τις αντίστοιχες διαδικασίες.

 

Τον λόγο, μάλιστα, μπορεί να λάβει και ο αρμόδιος Υπουργός καθώς όπως αναφέρεται σχετικά «η Κυβέρνηση, επίσης, ενημερώνει τη Βουλή δια των Υπουργών για σοβαρά θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ο χρόνος αγόρευσης των Υπουργών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας, των δε αναπληρωτών–εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τα πέντε (5) λεπτά της ώρας. Η δευτερολογία των Υπουργών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας, των δε αναπληρωτών – εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τα τρία (3) λεπτά της ώρας».

 

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερα μέχρι τις 7 το απόγευμα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζώρτζια Μελόνι. ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.