Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας κατά 3,1% – κατά 4,6% στη Δυτική Ελλάδα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της Απογραφής του Πληθυσμού – Κατοικιών για το έτος 2021.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, όπως και κάθε δέκα χρόνια, διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, αλλά και για τη σύνθεση των νοικοκυριών της χώρας και τις συνθήκες στέγασής τους.

Όπως αναφέρεται, η απογραφή του 2021 αποτελεί την πρώτη ψηφιακή απογραφή στην Ελλάδα, που λόγω του πρωτοποριακού τρόπου συλλογής των δεδομένων της, μέσω της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, επέτρεψε τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων της χώρας, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία.

Η απογραφή κατέδειξε μείωση του πληθυσμού της Επικράτειας κατά 3,1% για το έτος 2021, σε σύγκριση με το 2011, αλλά αύξηση των νοικοκυριών κατά 4,8%, με τον συνολικό αριθμό νοικοκυριών να αγγίζει τα 4.332.447 ανά την επικράτεια.

Ο πληθυσμός των ανδρών της χώρας παραμένει μικρότερος των γυναικών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 51,1% του συνολικού πληθυσμού.

Οι αριθμοί στη Δυτική Ελλάδα

Μείωση κατά 4,6% καταγράφεται στον μόνιμο πληθυσμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όπως προκύπτει από την απογραφή του πληθυσμού 2021 της ΕΛΣΤΑΤ, σε σύγκριση με αυτήν του 2011. Αντίθετα, αύξηση 6,2% παρουσιάζει ο αριθμός των νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, από ενημέρωση της ΕΛΣΤΑΤ με τίτλο «Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021: Αποτελέσματα Μόνιμου Πληθυσμού κατά Ομάδες Ηλικιών, Ιθαγένεια, Τόπο Γέννησης, Οικογενειακή Κατάσταση και Μέγεθος και Σύνθεση Νοικοκυριού» (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ), προκύπτει ότι στους 648.220 ανέρχονται οι πολίτες στην Δυτική Ελλάδα, ενώ 257.339 είναι τα νοικοκυριά.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.