Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Φωτιές: Για όλα ευθύνονται οι εμπρηστές..!

Με τη χώρα να φλέγεται τις τελευταίες μέρες και το νησί της Ρόδου να βρίσκεται πραγματικά στο έλεος της πύρινης λαίλαπας, ο αρμόδιος υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας προέβη σε ακόμα μια, επικοινωνιακού τύπου, εμφάνιση, επιχειρώντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Αποφεύγοντας να προβεί σε οποιαδήποτε αυτοκριτική για την αναποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους στη διαχείριση της κατάστασης, ο υπουργός απέδωσε ξανά τις καταστροφές στην κλιματική κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους εμπρηστές. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ανακοίνωσε αύξηση προστίμων και διπλασιασμό της δύναμης σε προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού – παραλείποντας ωστόσο, οποιοδήποτε μέτρο που θα βελτίωνε τον συντονισμό των επιχειρήσεων και την αποτελεσματικότητα στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, είχε επενδύσει κι αυτός στο τροπάρι περί κλιματικής αλλαγής και έντονης έντασης ανέμων, χωρίς όμως να κάνει κάποια αναφορά σε διαπιστωμένες ελλείψεις πτητικών μέσων και οργανωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο» είπε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας πως δεν θα ανακοπεί σύντομα το πύρινο μέτωπο, καθώς είπε πως έχουμε «τρεις δύσκολες μέρες μπροστά μας», προσθέτοντας πως «τις επόμενες μέρες και εβδομάδες πρέπει να είμαστε όλοι σε μόνιμη επιφυλακή».

Σημειώνεται ότι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δεν έδειξε κανένα σημάδι αυτοκριτικής, την ώρα που η χώρα διασύρεται διεθνώς, καθώς μεγάλα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν τις εικόνες αποκάλυψης από τις ανεξέλεγκτες φωτιές.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.