Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πανελλαδικές εξετάσεις : Πότε θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες του 2023

Στις 29 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2023, όπως προβλέπει εγκύκλιος που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει πως οι τελικές βαθμολογίες θα αποσταλούν στα σχολεία μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου και οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα σταλούν και με SMS στα κινητά.

Οι υποψήφιοι θα έχουν στη διάθεσή τους το λιγότερο ένα 10ημερο να μελετήσουν το μηχανογραφικό και να κάνουν οριστική κατάθεση πιθανά έως 18-20 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα πρόχειρης αποθήκευσης του μηχανογραφικού και συνεπώς να κάνουν αλλαγές εάν το επιθυμούν έως ότου λήξει η προθεσμία.

Στην ίδια προθεσμία, που θα δοθεί από το υπουργείο Παιδείας, θα κατατεθούν και τα μηχανογραφικά για τα ΙΕΚ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να καταθέσουν ταυτόχρονα μηχανογραφικό δελτίο τόσο για τα πανεπιστήμια όσο και για τα ΙΕΚ αλλά δεν μπορούν να εγγραφούν και στα δύο εάν επιτύχουν αλλά να κάνουν επιλογή ποιο «δρόμο» τελικά θα ακολουθήσουν.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση των ονομάτων επιτυχόντων στα ΑΕΙ και τα ΙΕΚ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν δίνουν ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά όπως υπογραμμίζουν εκτός απροόπτου αυτό θα γίνει -όπως και πέρυσι- δηλαδή στο τέλος του Ιουλίου.

Σημαντικές ημερομηνίες για τους υποψηφίους:

  • 19 έως 30 Ιουνίου: Δημιουργία κωδικού ασφαλείας υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου(Μ.Δ.) για τα πανεπιστήμια και του Παράλληλου Μηχανογραφικού για τα ΙΕΚ. Προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), πρέπει να πάρουν και όσοι μαθητές δεν έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές αλλά θέλουν να καταθέσουν μηχανογραφικό για την εισαγωγή τους στα ΙΕΚ. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος. Κωδικό πρέπει να αποκτήσουν και απόφοιτου του 2021 και 2022 οι οποίοι θα καταθέσουν μηχανογραφικό με την κατηγορία του 10% χωρίς εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
  • 15 έως 23 Ιουνίου: Η πλατφόρμα για αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχει ήδη ανοίξει και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 23 του μήνα. Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 15 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.