Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κοροϊδία : Ρεκόρ αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό, χωρίς όμως διαθέσιμα καταλύματα

Τον αποκλεισμό μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού από τις διακοπές λόγω αφενός των οικονομικών προβλημάτων και αφετέρου του υψηλού κόστους διαμονής στα νησιά της χώρας μας, που καθίστανται απρόσιτα για την τσέπη του μέσου πολίτη, αναδεικνύει το φετινό ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Αξίζει να σημειωθεί αφενός ότι η εκρηκτικά διογκούμενη ζήτηση προηγήθηκε πάλι της προσφοράς των 300.000 δικαιούχων κι αφετέρου εξαφανίστηκε η υποχρέωση των ξενοδόχων που συμμετέχουν να διαθέτουν το 30% των διαθέσιμων κλινών με αποτέλεσμα να μπορούν απλά «να μην εξαιρούν συγκεκριμένες περιόδους» και να μην είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε δωμάτια για τους δικαιούχους .

Η ΔΥΠΑ ανήρτησε στον ιστότοπό της (www.dypa.gov.gr) τους προσωρινούς πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων για τις 300.000 επιταγές, σημειώνοντας πως έγιναν σχεδόν 850.000 αιτήσεις για περίπου 1,5 εκατομμύριο επιταγές.

Οι δικαιούχοι, που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 15:00 μέχρι και το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 18:00. Όσοι δικαιούχοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά την ένσταση, μέσω του gov.gr , αφού αναφέρουν σαφώς τον λόγο, σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ.) και τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη δημόσια πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών. Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Φέτος το πρόγραμμα θα ξεκινήσει έναν μήνα νωρίτερα (1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου), με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα, που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Επιδοτούνται επίσης ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την συμμετοχή των δικαιούχων να  ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.