Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Κ.Βελόπουλος καλεί ξανά σε ένωση τις «πατριωτικές δυνάμεις» αλλά χωρίς να δίνει έδρες: «Διαζύγιο» και με τον Νίκο Νικολόπουλο

Έντονη είναι η κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς για πρώτη φορά δύο κόμματα διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο στη Βουλή, ο λόγος για την Ελληνική Λύση και τη Νίκη. 

Μια Ελληνική Λύση, η οποία σίγουρα δεν είναι κερδισμένη από την άνοδο της Νίκης, καθώς επί της ουσίας τα δύο κόμματα απευθύνονται στο ίδιο κοινό και αν μέχρι τον περασμένο Μάρτη το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου φαινόταν ότι θα μπει στη Βουλή και θα αυξήσει και σημαντικά τα ποσοστά της η κρίση που υπήρξε με τον Α.Μυλωνάκη της προκάλεσε σημαντικά προβλήματα.Στα προβλήματα αυτά, προστέθηκε και το αστραπιαίο «διαζύγιο» με τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου.

Ενώ είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ Κ.Βελόπουλου και Ν.Νικολόπουλου για να κατέβει ο δεύτερος στην Αχαΐα ως υποψήφιος βουλευτής, εν τέλει του αντιπροτάθηκε ο νότιος τομέας Αθηνών και μάλιστα με επικεφαλής τον Κ.Βελόπουλο.

Αυτό σημαίνει πως αν κερδιζόταν έδρα θα μπορούσε να την κρατήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Οι διαβεβαιώσεις του Κ.Βελόπουλου δεν έπεισαν τον Ν.Νικολόπουλο που θύμισε την περίπτωση Νατσίκα το 2019, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει η συνεργασία των δύο κομμάτων.

Η ύπαρξη όμως διαδεδομένου και ισχυρού δικτύου ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το προσωπικό ταλέντο του Κυριάκου Βελόπουλου, την έφερε στο σχεδόν 4,5% και στην αύξηση κατά 60% της κοινοβουλευτικής ομάδας έστω και προσωρινά.

Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν φτάνει, καθώς η Ελληνική Λύση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα έχει πιο χαμηλά ποσοστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Θα μπει στη Βουλή; Πιθανότατα ναι, ωστόσο ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν μπορεί ναι σίγουρος για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Έτσι λίγες ημέρες μετά το πρώτο κάλεσμα που έκανε στα «πατριωτικά κόμματα» για ένωση, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις έδρες, το απόγευμα της Παρασκευής (2/6) έκανε μια ακόμη.

«Δεν έχω διάθεση να “ανοίξω αντιδικία” με κανέναν αυτή τη στιγμή! Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα μιλήσουμε για όλους και για όλα! Ακόμη και τώρα ισχύει αυτό που έχουμε πει ζητάμε ένωση των πατριωτών αλλά με μία προϋπόθεση: σεβασμός και ηθική αντιμετώπιση όλων, δίχως καρεκλοθηριες! Η Ελλάδα χρειάζεται στρατιώτες γιατί έχει γεμίσει από στρατηγούς!», έγραψε ο Κ,Βελόπουλος στο Twitter, εξηγώντας με αυτό τον τρόπο επί της ουσίας ότι δεν πρόκειται να δοθούν έδρες στους εκπροσώπους των κομμάτων που θα στηρίξουν την Ελληνική Λύση.

«Μετά τις εκλογές έρχεται αρμαγεδώνας Εθνικός….τα πρωτόκολλα με τα Σκόπια και η Χάγη! Όμως θα έρθει και λαίλαπα οικονομική, με δημοσιονομική προσαρμογή, μειώσεις μισθών, έκτακτη φορολογία, ακρίβεια και φτώχεια! Αντί λοιπόν κάτι να επιζητούν καρέκλες, ας κοιτάξουν να βοηθήσουν τον τόπο!», πρόσθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί μια άλλη ανάρτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, με την οποία προσπαθούσε να αλλάξει το δίλημμα «αυτοδυναμία ή πολυκομματισμός», καθώς ισχυρίστηκε ότι ακόμη και αν έχουμε πέντε κόμματα στη Βουλή, αν η Ελληνική Λύση πάρει ένα πολύ υψηλό ποσοστό, τότε η ΝΔ δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει τους 151 βουλευτές που απαιτείται.

Πράγματι ο Κ.Βελόπουλος έχει δίκιο, ωστόσο πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ 15%, το ΚΚΕ 7% και η Ελληνική Λύση 7% και η ΝΔ να πέσει στο 38%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.