Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κακή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό: Βουλιάζουν οι αγαπημένοι προορισμοί

Δεν έχει ξεκινήσει καλά η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, καθώς η ακρίβεια έχει οδηγήσει πολλούς επισκέπτες να προτιμήσουν άλλες χώρες, ενώ τα γεγονότα της Μυκόνου έχουν παίξει πρώτη είδηση σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού, οδηγώντας σε ακυρώσεις των «big spenders» πελατών που είδαν τα αγαπημένα τους μαγαζιά στο νησί, να κατεδαφίζονται

Αν και ο πήχης τοποθετήθηκε ψηλά τα νούμερα είναι αμείλικτα και άνθρωποι με βαθιά γνώση «δεν μασούν» τα λόγια τους.

Ο εκδότης και παρουσιαστής της ταξιδιωτικής εκπομπής «Εικόνες» στο OPEN, Τάσος Δούσης, με εκτενή αναφορά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει πως «ο τουρισμός είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Εγώ θα τα γράψω και όποιος θέλει ας τα ακούσει!».

Μια… συναστρία στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν χθες ταυτόχρονα από την Τράπεζα της Ελλάδος και την ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν τις δύο όψεις της ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης στη χώρα, σε επίπεδα ίσως και πάνω από το 2019, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Μόνο που η ανάκαμψη αυτή, αν και αισθητή ακόμη και σε αφόρητο βαθμό σε κορεσμένες περιοχές ή στην πλημμυρισμένη από τουρίστες Αθήνα, κατανέμεται με θεαματικές ανισότητες στις περιφέρειες της χώρας.

Και αυτό σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με τη μεγάλη αύξηση των τιμών στα τουριστικά καταλύματα, στην εστίαση και φυσικά στα ναύλα.

Οι υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για τη φετινή χρονιά δείχνουν να διαψεύδονται και, πλέον, τα καμπανάκια χτυπούν για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Το θέμα φαίνεται πως έχει αρχίσει να απασχολεί ολοένα και πιο έντονα, με τον Νίκο Δένδια να κάνει, χθες, σχετική τοποθέτηση.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που δείχνουν ότι η σεζόν στο τουρισμό μέχρι στιγμής δεν πάει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.