Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΠΑΣΟΚ: Καμία συγκυβέρνηση με ΝΔ, ακόμη και εάν της λείπουν 2 – 3 έδρες

«Δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία», διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών 2023.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να «γίνει πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο»

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας ακόμη και εάν λείπουν από τη Νέα Δημοκρατία 2 με 3 έδρες για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το κόμμα του έκανε παραγωγική αντιπολίτευση, απαριθμώντας κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ – και έφερε ως παράδειγμα την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

«Τέλειωσαν οι πρώτες εκλογές. Ποιος είναι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ; Είναι ένας. Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το λέω ξεκάθαρα» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και προσέθεσε με νόημα: «Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις 26 Ιουνίου είναι να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και του κέντρου και της κεντροαριστεράς, που λένε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με τη Νέα Δημοκρατία και δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε χρέος, μέσα από το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και το πολιτικό μας ήθος να έρθουν κοντά μας και να κάνουμε μία πραγματικά γενναία, νέα αρχή».

 

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρχηγείο του ΠΑΣΟΚ έχουν φτάσει πληροφορίες κυρίως από νομαρχιακές της επαρχίας ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να… επαναπατριστούν, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην λέει «όχι». Την ίδια ώρα στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κοιτούν μόνο τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτή της Νέας Δημοκρατίας. Κοιτώντας τα στοιχεία ένα ποσοστό 13,6% μετακινήθηκε προς Νέα Δημοκρατία και μόλις ένα 6,2% προς ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, μόνο τυχαία δεν είναι η φράση του κ. Ανδρουλάκη: «Εμείς ζητάμε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ να έρθουν στο πρόγραμμα μας».

Αξιόπιστη αντιπολίτευση

 

Βασικό πλέον αφήγημα του ΠΑΣΟΚ θα είναι το ποιος είναι πιο ικανός να ασκήσει την καλύτερη δυνατή αντιπολίτευση στη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε, κρίθηκε και απέτυχε και μάλιστα έγινε ο καλύτερος χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη, οπότε μοναδική λύση είναι το ΠΑΣΟΚ. «Τι δεν πάει καλά», αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με την αύξηση των ποσοστών της ΝΔ και απάντησε σχετικά:

 

«Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Έχω χρέος, αυτή η παράταξη να γίνει ο ισχυρός αξιόπιστος προοδευτικός πόλος. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια μάχη δυνάμεων, οι οποίες δεν επενδύουν στην ελπίδα και στο στρατηγικό σχέδιο, αλλά στο φόβος του χθες. Πρέπει να πάμε μπροστά και αυτό για μένα είναι στρατηγικός στόχος».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.