Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Στα θρανία 3.006 οι υποψήφιοι στο νομό Αχαΐας

Η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις έχει ξεκινήσει και οι υποψήφιοι συνεχίζουν το διάβασμα τους, με την αγωνία να κορυφώνεται, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας πάνω από 3.000 υποψήφιοι θα καθίσουν στα θρανία, με στόχο να περάσουν τις πύλες των Πανεπιστημίων της χώρας.

Οι προετοιμασίες τόσο στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης κορυφώνονται, με συνεχείς συσκέψεις για τον προγραμματισμό και τις τελευταίες λεπτομέρειες των εξετάσεων έτσι ώστε όλα να πάνε καλά.

Οι πανελλαδικές ξεκινούν την 1η Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και στις 2 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Στην Αχαΐα θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις, 3.006 μαθητές με 2.414 από τα ΓΕΛ και 592 από τα ΕΠΑΛ.

Στην Αχαΐα θα στηθούν 34 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και τέσσερα εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ, ενώ θα λειτουργήσουν και δύο ειδικά εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ και ένα για τα ΕΠΑΛ.

Ήδη σύμφωνα με τα στελέχη των δύο αρμοδίων εκπαιδευτικών φορέων υπάρχει συνεργασία με τις λυκειακές επιτροπές και έχουν δοθεί οι ανάλογες οδηγίες, ενώ θα γίνει συνάντηση για την ενημέρωση των επιτηρητών στους οποίους θα τους σταλεί και έντυπο υλικό.

Στόχος όλων των προετοιμασιών είναι να παραμείνει ο θεσμός των πανελλαδικών έγκυρος και αξιόπιστος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.