Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στο στόχαστρο 15 θάνατοι παιδιών που χειρουργήθηκαν από γνωστό καρδιοχειρουργό

Μια αδιανόητη υπόθεση μεγάλου αριθμού θανάτων παιδιών σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίοι συνδέονται με ένα πρόσωπο, ερευνούν με μυστικότητα οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης, την οποία αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», είναι παιδοκαρδιοχειρουργός, για τον οποίο έγινε το 2021 έγγραφη καταγγελία από γονείς. Στην καταγγελία γίνεται λόγος για 15 θανάτους σε τουλάχιστον μία παιδοχειρουργική κλινική.

Οι γονείς λένε ότι ο εν λόγω γιατρός είναι «ένας ψεύτικος Μεσσίας». Καταγγέλλουν ότι στα 70 χειρουργεία που έγιναν από το 2020 ως το 2021 σε μία κλινική «το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους» ενώ πολλά «δεν ανέκτησαν ποτέ τις αισθήσεις τους, έμειναν “φυτά”».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η αποδεκτή θνητότητα στην Ευρώπη σε τέτοιου είδους επεμβάσεις σε παιδιά είναι 2%-4%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω άτομο στις αρχές του 2019 απομακρύνθηκε από ιδιωτικό νοσοκομείο όταν άλλαξε η ιδιοκτησία. Μετακινήθηκε σε άλλο ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά και από εκεί απομακρύνθηκε. ενώ το τμήμα στο οποίο χειρουργούσε έχασε την άδεια να πραγματοποιεί παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Το ίδιο συνέβη και σε τρίτο νοσοκομείο, ενώ σήμερα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω γιατρός είναι σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου και εκεί υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες.

Ο γιατρός, σημειώνουν οι γονείς στην καταγγελία τους, επικαλούνταν πλήθος δικαιολογίες γιατί απέτυχε η επέμβαση, όπως τα μηχανήματα ή το προσωπικό της ΜΕΘ, ενώ έριχνε ευθύνες μέχρι και στους γονείς γιατί δήθεν καθυστέρησαν να πάνε τα παιδιά τους για επέμβαση.

Αναφέρουν ακόμη ότι «παρότι εμφανίζεται να χειρουργεί αφιλοκερδώς, στόχος του είναι η είσπραξη μεγάλων ποσών μέσω “φιλανθρωπικής ΜΚΟ” δικής του επινόησης, που είναι σε εκκαθάριση από το 2011».

Οι καταγγελίες περιήλθαν σε γνώση του τότε υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα, οι οποίοι συνέστησαν επιτροπή για να τις μελετήσει.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.