Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μυστήρια παιγνίδια του Μαξίμου: Το κόμμα «Νίκη», ο Βελόπουλος και η λεηλασία στο ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο 

10:04 – 07/05/2023
Τελευταία ενημέρωση: 10:04 – 07/05/2023

Μετά την «επιχείρηση Άρειος Πάγος», ξεκινά δεύτερη επιχείρηση από το Μέγαρο Μαξίμου, με δύο στόχους: Πρώτον, να πάρει η Ν.Δ. από την πρώτη κάλπη τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που θα στόχευε σε τυχόν δεύτερες κάλπες. Εκείνους, δηλαδή, που συμπυκνώνονται στη φράση «στην πρώτη κάλπη Λοβέρδος, στη δεύτερη κάλπη Μητσοτάκης».

Την «επιχείρηση διεμβολισμός του ΠΑΣΟΚ» ανέλαβε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο «διμέτωπος» του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αντιμετωπίζει τις απώλειες από τα δεξιά του και αφήνει πολλά περιθώρια μπροστά στον κίνδυνο της «ακυβερνησίας» και του «να ξανάρθει ο Τσίπρας» να πάνε οι «μητσοτακικοί ψηφοφόροι» της Χαριλάου Τρικούπη από την πρώτη Κυριακή στη Ν.Δ.! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, επιτίθεται προσωπικά – και, μάλιστα, σε πολύ υψηλούς τόνους – στον Νίκο Ανδρουλάκη (δεν φτάνει που το Μαξίμου τον παρακολουθούσε), κόβοντας κάθε δυνατότητα συζήτησης μεταξύ των δυο ανδρών μετά τις εκλογές και εκβιάζοντας έτσι τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον, να μείνει εκτός Βουλής ει δυνατόν από την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου η Ελληνική Λύση. Μετά τα όσα έγιναν στο κόμμα αυτό, όπως καταγγέλλει η ηγεσία του, με την «επιχείρηση αποστασίας» βουλευτών του, προωθείται με όλους τους τρόπους (υψηλά νούμερα στις δημοσκοπήσεις, προβολή στα φιλοκυβερνητικά μέσα κοκ) το κόμμα «Νίκη» του καθηγητή θεολόγου Δημήτρη Νατσιού, με έδρα παρακαλώ τη Θεσσαλονίκη-σύμπτωση: Στη Βόρεια Ελλάδα έχει την κύρια δύναμή της η Ελληνική Λύση.

Η «Νίκη» ιδρύθηκε λόγω της «Συμφωνίας των Πρεσπών» το καλοκαίρι του 2019 για να κατέβει στις εκλογές, αλλά δεν το κατόρθωσε. Ο δε πρόεδρός της διαθέτει σχέσεις με παρεκλησιαστικές οργανώσεις και δη το Άγιο Όρος, είναι ρωσόφιλος, ενώ ήταν εκείνος που είχε αναδείξει το θέμα με τον «συνωστισμό» της Μαρίας Ρεπούση. Διαθέτει δηλαδή όλα τα …προσόντα και τις προϋποθέσεις για να πάρει ψηφοφόρους από την Ελληνική Λύση και να αφήσει εκτός Βουλής τον Κυριάκο Βελόπουλο, αν όχι στις πρώτες εκλογές, τουλάχιστον στις δεύτερες. Επιπλέον, στο Μαξίμου θεωρούν πως και να μπει στη Βουλή (δύσκολο) είναι, εν αντιθέσει με τον Βελόπουλο, «διαχειρίσιμος» από την ηγεσία της Ν.Δ.

Τρίτον, αντίστοιχη επιχείρηση ετοιμάζεται για το ΜεΡΑ25, αλλά μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε, όπως στοχεύουν στο σημερινό Μαξίμου, η Βουλή που θα προκύψει να είναι …πεντακομματική. Σε αυτές τις εκλογές ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι χρήσιμος, καθώς «κόβει ψήφους από τον Τσίπρα».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.