Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στο «σφυρί» χιλιάδες σπίτια και καταστήματα μέχρι την Παρασκευή – Τεράστια κέρδη για τα «κοράκια»

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των ιδιοκτητών ακινήτων στη χώρα μας, καθώς οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τα «κοράκια» των αγορών (Funds και servicers) σε αγαστή συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών και τα καταστήματα μικρών επαγγελματιών εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί 2.194 πλειστηριασμοί έως την Παρασκευή, ενώ αναμένονται 120.000 μέχρι το τέλος τους έτους! Η «έκρηξη» των πλειστηριασμών είναι καθημερινό γεγονός, με τον προγραμματισμό να έχει προκαλέσει την οργή και το μένος των πολιτών. Από τους 2.194 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, οι 904 αφορούν σε κατοικίες, οι 41 καταστήματα και 5 ξενοδοχειακές μονάδες. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία οι 233 είναι έτοιμοι προς διενέργεια.

«Γίνεται χαμός με τους πλειστηριασμούς. Πέρυσι, όλο το έτος οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000 περίπου. Φέτος το πρώτο τρίμηνο είναι 30.000. Άρα πάμε για πάνω από 120.000 πλειστηριασμούς μέσα στο έτος. Τώρα έχουμε 2.000 πλειστηριασμούς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό που ακούστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών δεν ισχύει, γίνονται κανονικότατα πρώτης κατοικίας. Αύριο, Τετάρτη, βγαίνει ένα ακίνητο στον πλειστηριασμό, 85.000 ευρώ σε μια λαϊκή συνοικία. Ο ιδιοκτήτης αυτός έχει κάνει τα πάντα για να σώσει το ακίνητό του και δεν τα έχει καταφέρει» δήλωσε η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα, μιλώντας στο Open.  

«Οι servicers βγάζουν τεράστια κέρδη. Ένας από αυτούς έβγαλε καθαρά κέρδη το 2019, 19 εκατομμύρια ευρώ και το 2022, 89 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοια εκτόξευση κερδών δεν ξέρω αν έχει άλλη εργασία στην Ελλάδα», υπογραμμίζει η δικηγόρος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.