Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Νέα νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη προανήγγειλε ο Μ. Βορίδης

Νέα νομοθετική παρέμβαση για το κόμμα «Έλληνες» του καταδικασθέντος για τη δράση του με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Η εξέλιξη έρχεται προφανώς ως συνέπεια του γεγονότος ότι ως εικονικός ηγέτης του κόμματος ορίστηκε ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ο Μάκης Βορίδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε προεκλογικό debate της ΕΡΤ, είπε ότι αυτή η παρέμβαση, τη φύση της οποίας δεν διευκρίνισε, θα συζητηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου στη Βουλή.

Αναλυτικά, ο κ. Βορίδης ανέφερε:

«Υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να συγχέονται. Το ένα είναι οι πολιτικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική ψήφος. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο συνδέεται με το πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι κάθε φορά οι πολιτικές που ακολουθούν με το πόσο οικοδομούν μια κοινωνική συνοχή. Οικοδομούν μία συνείδηση η οποία επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν με έναν τρόπο που υπερασπίζονται την πραγματικότητα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως. Το θέμα με τον Κασιδιάρη, έχει και κάτι πρόσθετο. Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις. ‘Αρα λοιπόν εδώ αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να διαχωριστούν. Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι ένα ζήτημα να συζητήσουμε λοιπόν το πρώτο που είναι σύνθετες πολιτικές και σύνθετες δράσεις και μπορούμε να συζητάμε πολύ γι αυτό, είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε το δεύτερο που είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανάληψη, εικονικά, της αρχηγίας του κόμματος Έλληνες ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών.

Στις αρχές Φεβρουαρίου εγκρίθηκε από τη Βουλή, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τροπολογία που αποσκοπεί στον αποκλεισμό του κόμματος του καταδικασθέντος για τη Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο, η τροπολογία είχε επικριθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, καθώς όπως επισήμαιναν ότι οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς διεύρυνσής της με βάση τη θεωρία των δύο άκρων. Η ρύθμιση καταψηφίστηκε δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Την καταψήφισε επίσης και η Ελληνική Λύση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.