Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Πέφτει” και από τις δημοσκοπήσεις ο Μητσοτάκης

Πτωτικά κινούνται τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού σε δύο νέες έρευνες, την ώρα που οι πολίτες χτυπούν καμπανάκια σε όλο το πολιτικό σύστημα για τις διαχρονικές ευθύνες στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη.

Σε δύο νέες δημοσκοπήσεις, της Metron Analysis για το Mega και της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται κυρίως επειδή πέφτουν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος. Δε σημειώνει άνοδο η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως συγκρατεί τα ποσοστά της.

Στην έρευνα της Metron που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega οι πολίτες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου απαντώντας σε ποσοστό 68% ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ποσοστό ανεβασμένο κατά 15 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Οι συμμετέχοντες εκφράζουν ανησυχία για την οικονομία και την ακρίβεια, αλλά και τα φαινόμενα διαφθοράς.

Σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 94% ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, ενώ οκτώ στους δέκα αναφέρουν ότι φταίνε όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 26,3%, ποσοστό που είναι κατά 4 μονάδες μικρότερο από τη μέτρηση του Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται, καθώς χάνει μονάδες και βρίσκεται στο 20,5%, ενώ πτώση καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ. Σταθερά κινείται το ΚΚΕ, ενώ σε άνοδο είναι η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

 

Στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με ένας στους δύο να απαντά ότι η ευθύνη είναι διαχρονική για όλες τις κυβερνήσεις, όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι το 28% επιρρίπτει ευθύνες μόνο στη Νέα Δημοκρατία, ενώ μόλις το 4% απαντά ότι φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα με ποσοστό 28,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 25%.

Αναλυτικά:

  • ΝΔ 28,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 25%
  • ΠΑΣΟΚ 9,5%
  • ΚΚΕ 6%
  • Ελληνική Λύση 3,5%
  • ΜέΡΑ 25 3%
  • Εθνική Δημιουργία 1%
  • Εθνικό Κόμμα Έλληνες 2,5%
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.