Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα τερτίπια των δημοσκοπήσεων και οι πολιτικές συνεργασίες

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, το πρώτο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε χθες. Επίσης, παραμένει υψηλό το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην ερώτηση αν η κυβέρνηση είναι όπως την περίμεναν, το 31% των πολιτών τη χαρακτηρίζει χειρότερη από όσο περίμενε και το 21% όσο κακή την περίμενε. Καλύτερη τη βλέπει το 21% και όσο καλή την περίμενε το 12%. Δεν ξέρει ή δεν απαντά ένα 10%.

Όσον αφορά το πώς βλέπουν την κατάσταση τη οικογένειάς τους μέσα στο 2023, το 22% πιστεύει ότι θα είναι χειρότερη, το 21% το ίδιο κακή, ενώ το 33% πιστεύει ότι θα είναι καλύτερη και το 14% το ίδιο καλή.

Στο ερώτημα ποιος φταίει για την κρίση και τη ακρίβεια, το 38% την αποδίδει σε διεθνείς παράγοντες, το 25% στην κυβέρνηση, το 32% και στα δύο, ενώ 5% δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

Στην ερώτηση αν προτιμούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας, υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται το 46% (έναντι 47% τον Δεκέμβριο και 49% τον Νοέμβριο), ενώ 41% τάσσονται υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων (39% τον Δεκέμβριο και 37% τον Νοέμβριο).

Στην ερώτηση σε ποιον πρωθυπουργό θα έδιναν μια δεύτερη ευκαιρία, το 33% τη δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24% στον Αλέξη Τσίπρα, το 29% σε κανέναν από τους δύο.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ρωτήθηκαν αν πιστεύουν αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση και απάντησαν: 23% καλύτερα, 27% τα ίδια και 41% χειρότερα. Στην ίδια ερώτηση τον Νοέμβριο είχαν απαντήσει 23% καλύτερα, 27% τα ίδια και 35% χειρότερα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.