Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ένα ακόμη φιάσκο, που πέρασε στο ντούκου…

Πέρασαν πάνω από δυο χρόνια από τότε που συστάθηκε (εν μέσω πολιτικών αντεγκλήσεων) το περίφημο εκείνο αστυνομικό σώμα, η ΟΠΠΙ,  που θα ήταν αρμόδιο για την επιβολή της τάξης στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας.

ΑΕΙ τα οποία χρόνια τώρα αποτελούν άντρα ανομίας, και εστίες εγκληματικότητες με τους μπαχαλάκηδες, αλλά και διάφορους ποινικούς να κάνουν κουμάντο τρομοκρατώντας φοιτητές και καθηγητές.

Έτσι, η κυβέρνηση των νοικοκυραίων πήρε την απόφαση και την υλοποίησε, κόντρα στις σφοδρές αντιδράσεις των Συριζαίων, και άλλων παρόμοιων οπαδών του χάους.

Προσέλαβε μάλιστα 600 νέους και νέες για να στελεχώσουν το επίλεκτο αυτό σώμα, «εκπαιδεύοντάς» τους εντατικά επί 2 ολόκληρα χρόνια.

Βέβαια, το νέο αυτό σώμα είναι άοπλο, ενώ τα στελέχη του δεν έχουν εκπαιδευτεί καν στη χρήση όπλου, εκτός κι αν θεωρηθεί όπλο η σφυρίχτρα με την οποία είναι εφοδιασμένος έκαστος εξ αυτών.

Τον περασμένο Ιούνιο το σώμα αυτό τέθηκε σε λειτουργία στα πλαίσια της νέας νομοθεσίας, και μάλιστα στα ΑΕΙ τοποθετήθηκαν κάμερες και συστήματα ελέγχου των εισερχόμενων, τα περίφημα τουρνικέ.

Μόνο που με το καλημέρα, οι νέοι αυτοί αστυνομικοί αντιμετώπισαν τη μήνιν των μπαχαλάκηδων, δεχόμενοι επιθέσεις, ενώ τόσο οι κάμερες όσο και τα τουρνικέ στο ΑΠΘ καταστράφηκαν εντελώς.

Μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, η  εμφάνιση των ανδρών της ΟΠΠΙ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στου Ζωγράφου, συνοδεύτηκε από επεισόδια αλλά και από διάθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που περικύκλωσαν τη διμοιρία της νεοσύστατης υπηρεσίας για να μη δεχτεί επίθεση. Όταν ομάδα φοιτητών προσέγγισε τη διμοιρία της Ο.Π.Π.Ι. επενέβησαν τα ΜΑΤ και τότε ξέσπασαν επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν οι άντρες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Έτσι, οι νέοι αυτοί αστυνομικοί (άοπλοι, αλλά εφοδιασμένοι  με σφυρίχτρα επαναλαμβάνω) βρέθηκαν απέναντι σε αυτό που κάποιοι εξ ημών, αν και μη ειδικοί, προειδοποιούσαμε. Πως αν τολμήσουν και μπουν σε αυτά τα καταφύγια της ανομίας, τότε θα τρώνε ξύλο μέρα παρά μέρα, εκτός κι αν συνοδεύονται από τα ΜΑΤ.

Και αυτό ακριβώς έγινε τον περασμένο Ιούνη, με το ερώτημα να τίθεται ως εξής: Αν χρειάζεται μια διμοιρία ΜΑΤ να συνοδεύει 10 στελέχη της ΟΠΠΙ, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του νέου σώματος;

Έλα μου ντε…

Λίγους μήνες μετά, και κατόπιν πολλών συσκέψεων του επιτελικού κράτους, η λύση βρέθηκε και ανακοινώθηκε εν χορδαίς και οργάνοις.

Οι άριστοι βρήκαν τη χρυσή τομή.

Το νέο σώμα, δηλαδή η ΟΠΠΙ,  θα περιπολεί έξω και μακριά από τα πανεπιστήμια, με συνδρομή αστυνομικών των κατά τόπους τμημάτων, ή αν χρειαστεί των ΜΑΤ.

Σπουδαία λύση για να γλιτώσουν τα παιδιά το ξύλο που λέγαμε.

Τώρα βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος κακεντρεχής, τι τους χρειαζόμαστε αν είναι να μη βρίσκονται εντός των ΑΕΙ, και να χρειάζονται και συνοδεία κανονικών αστυνομικών;

Και αυτό το ερώτημα απασχόλησε τους ειδικούς του Μαξίμου και της Κατεχάκη, και σύμφωνα πάλι με τα ρεπορτάζ της εποχής τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προ.Πο ανακοίνωσαν ότι «εν μέσω ενός τεταμένου κλίματος στα ΑΕΙ οι περιπολίες των ανδρών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εγκυμονούν κινδύνους για το στελεχιακό δυναμικό, το οποίο είναι ευάλωτο σε επιθέσεις… μπλα μπλα».

Μάλιστα! Οι ειδικοί ξύπνησαν απότομα, ανακάλυψαν την πυρίτιδα.

Και τι έκαναν επ’ αυτού; Αποφάσισαν πως η ΟΠΠΙ θα πρέπει να λειτουργεί στα ΑΕΙ ως ομάδα επιτήρησης και όχι καταστολής, αφού οι άντρες και οι γυναίκες που στελέχωσαν την υπηρεσία δεν έχουν εμπειρία διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, πόσο μάλλον διαχείρισης πλήθους ή αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων.

Και θα ρωτήσει κάποιος  αφελής, μα καλά… δυο χρόνια τώρα σε τι τους εκπαιδεύατε; Αλλά απάντηση δε θα πάρει…

Και όπως έγραφα τότε ο ποταπός: Ένα ακόμη πυροτέχνημα των «αρίστων» που σύντομα θα ξεθωριάσει. Κρέας για τα κανόνια για λόγους ψηφοθηρικούς…

Όπως το άλλο πυροτέχνημα, με το άλλο αστυνομικό σώμα, εκείνο της ΟΔΟΣ… με άοπλα πάλι στελέχη, και με στιλάτες μοδάτες μπλε ελεκτρίκ στολές,  που υποτίθεται πως θα περιφρουρούσαν τις πορείες και τις διαδηλώσεις, και το οποίο και αυτό υπάρχει και λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια, έλα όμως που σε κάθε διαδήλωση που γίνεται, και οι μολότοφ πέφτουν σαν χαλάζι, πάλι τα παλιά καλά ΜΑΤ βλέπω να καθαρίζουν τη μπουγάδα (ναι, εκείνα τα ΜΑΤ που θα καταργούσε ο Σύριζας).

Και ερχόμαστε στο σήμερα, με μια εξέλιξη που εν μέσω άλλων πολλών σοβαρών ειδήσεων, αυτή πέρασε στο ντούκου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ρεπορτάζ, τα 600 στελέχη της ΟΠΠΙ θα ενισχύσουν τα αστυνομικά τμήματα της Δυτ. Αττικής, μιας και στα ΑΕΙ δεν υπάρχει σωτηρία.

Είδα μάλιστα και τον υπ. ΠροΠο προχθές το πρωί σε κανάλι να ανακοινώνει με στόμφο πως «προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών… μπλα μπλα… τοποθετούνται 600 επιπλέον νέοι αστυνομικοί στα διάφορα αστυνομικά τμήματα μπλα μπλα…», παραλείποντας βέβαια να πει πως πρόκειται για τα στελέχη της παροπλισμένης πλέον ΟΠΠΙ, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων, αλλά ουσιαστικά δεν έχουν καμία κανονική αστυνομική εκπαίδευση.

Έτσι, γλίτωσαν τα παιδιά από το μένος των μπαχαλάκηδων, αλλά τώρα θα κινδυνεύουν από τους συμπαθείς Ρομά, και άλλους παρόμοιους παραβατικούς της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι δεν είναι και τόσο επιδεκτικοί στο να πειθαρχούν στις αστυνομικές… σφυρίχτρες.

Εκτός και αν πάλι στις περιπολίες τους στο Μενίδι, τους συνοδεύουν τα ΜΑΤ.

Πάντως το ότι ο υπουργός ενισχύει με αυτούς τα αστυνομικά τμήματα και όχι τις προσωπικές φρουρές των διάφορων μαϊντανών (πολιτικών και μη) κάτι είναι. Εκτός κι αν αυτό γίνει όταν διαλυθεί επίσημα το άλλο άοπλο σώμα, η ΟΔΟΣ που λέγαμε.

Όπως και να έχει, οι διορισμοί έγιναν, κάποιοι (αρκετοί) βολεύτηκαν, και έμειναν μόνο οι πομφόλυγες των αρίστων περί ασφάλειας στα ΑΕΙ και στις πορείες. Τρίχες κατσαρές δηλαδή…

Τώρα περιμένω ο ποταπός να δω αν θα υλοποιηθούν και οι άλλες λαμπρές ιδέες των αρίστων, όπως εκείνη για σύσταση νέου σώματος (άοπλων) αστυνομικών για  τα ΜΜΜ… εκτός κι αν εν όψει εκλογών επανιδρυθεί η περιβόητη αγροφυλακή, όπως τότε επί Βύρωνα Πολύδωρα, και η οποία επίσης είχε άδοξο τέλος αφού ο μέσος όρος ηλικίας των τότε διορισθέντων (που είχαν πετύχει στις εξετάσεις πριν από δεκαετίες) ήταν μεταξύ 55-65 ετών, και τάχιστα βγήκαν στη σύνταξη αφήνοντας την υπΕρεσία αποψιλωμένη. Έμειναν όμως οι σφυρίχτρες…

ΥΓ- Βλέποντας χθες στα κανάλια τα της κηδείας του Ντεγκρέτσια νομίζω πως είδα και όλους αυτούς τους «άοπλους» αστυνομικούς της ΟΔΟΣ και της ΟΠΠΙ να συνδράμουν στα μέτρα τήρησης της τάξης.

Και μου ήρθε μια ιδέα.

Λέτε να δούμε και νέο σώμα; Αστυνομία επιτήρησης βασιλοφρόνων;

Καθόλου απίθανο.

Υπουργέ ακούς; Εκλογές έρχονται. Χρειαζόμαστε ψηφαλάκια…

Του Strange Attractor

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.