Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και φιλελεύθεροι κυβερνώντες…

Του Strange Attractor

Την ώρα που ο μέσος πολίτης τσιγαρίζεται από την ακρίβεια, τους λογαριασμούς ρεύματος, το πετρέλαιο, την έλλειψη φαρμάκων για τα παιδιά του,  και όλα αυτά που συνθέτουν τη μίζερη  καθημερινότητά μας επί «αρίστων», το πάρτι συνεχίζεται για τους λίγους και εκλεκτούς φίλους της κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης, που αν ακούσεις τα παπαγαλάκια της, τα πάει τέλεια παντού, όλα είναι πρίμα, και η μετάλλαξη της Ελλάδας σε Ελβετία είναι προ των πυλών!

Αρκεί οι Έλληνες να μην κάνουν καμιά αυτοκαταστροφική κίνηση και δεν ψηφίσουν ξανά Κυριάκο.

Μια τα εγκαίνια μπακάλικων ανά την επικράτεια από πλευράς του υπ. Υπανάπτυξης, μια οι μεγάλες εξαγγελίες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα πελάγη μας, μια το πολυαναμενόμενο μετρό Θεσσαλονίκης (που έχει εγκαινιαστεί από τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις μέχρι τώρα), μια το ελληνικό  υπεραυτοκίνητο CHAOS, που το περιμένουμε πως και πως, μια το εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων που θα γίνονταν στη Μακεδονία, αλλά τελικά έγινε στη φίλη Βόρεια Μακεδονία, μια οι διάφορες πολυεθνικές τύπου Microsoft που μας παρακαλάνε να τις αφήσουμε να στήσουν την έδρα τους εδώ, μια το ένα μια το άλλο… και θα πίστευε κανείς ότι ζούμε στη Σάνγκρι Λα των Βαλκανίων…

Και όλα τα παραπάνω όντως ισχύουν αν κάποιος στηρίζει την ενημέρωσή του στα συστημικά (πετσωμένα) ΜΜΕ και αρκείται σε αυτά.

Ενδεικτικό της ενημέρωσης που παρέχουν, ασχέτως κυβέρνησης, είναι και το ότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθε χρόνο όλο και κάποιος Έλληνας επιστήμονας του εξωτερικού ανακαλύπτει το φάρμακο για τον καρκίνο, ή κάτι παρόμοιο. Μιλάμε για έγκριτα μέσα, όχι αστεία.

Αν όμως κάποιος είναι ολίγον τι κακοπροαίρετος, και δε δίνει τόση βάση στα κανάλια των ολιγαρχών εργολάβων, ή δεν πιστεύει αυτά που λέει κάθε πρωί ο τάδε γλίτσας, ή κάθε βράδυ η ξανθιά (με μαύρη ρίζα) νύφη του σμιλεμένου ηγέτη μας (που προαλείφεται για επόμενη πρώτη κυρία), και το ψάξει λίγο παραπάνω, τότε εύκολα συνειδητοποιεί πως αυτό που έλεγε η Φώφη, και που λένε πολλοί ακόμη (κυρίως ακροαριστεροί και κακόβουλοι) ισχύει.

Τι; Ότι στο Μαξίμου δεν έχουμε κυβέρνηση, αλλά μια οικογενειακή ανώνυμη εταιρία.

Ή όπως λένε ακόμη πιο ποταποί, μια κλίκα επαγγελματιών άεργων που απλά είναι μεσάζοντες ή ατζέντηδες των φίλα προσκείμενων επιχειρηματιών, που στην Ελλάδα είναι κυρίως κρατικοδίαιτοι.

Αυτά θυμήθηκα διαβάζοντας μια είδηση, από εκείνες που περνάνε στο ντούκου, μιας και οι κυρίαρχες έχουν να κάνουν είτε με την καλή μας τύχη να έχουμε τον Κυριάκο στο τιμόνι, είτε με το επόμενο πας (κουπόνι δηλαδή) που θα μοιράσει ο Μωυσής, είτε με Μίχους, Πάτσηδες, Πισπιρίγκαινες, και Καϊλήδες.

Ποια είναι η είδηση; Ότι το ΔΣ της Ένωσης Αποφοίτων ΕΣΔΔΑ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του υπ. Εργασίας (του επαγγελματία άεργου Χατζηδάκη) να υπογράψει σύμβαση ύψους μέχρι και 9 εκατομμυρίων ευρώ με ιδιωτική εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εκπαίδευση δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (έχουμε και τέτοιο).

«Για ποιο λόγο η εκπαίδευση των στελεχών του δημοσίου τομέα δεν υλοποιείται από το ΙΝΕΠ (Ινστιτούτο Επιμόρφωσης) του ΕΚΔΔΑ που αποτελεί και τον κατεξοχήν αρμόδιο φορέα; Άλλωστε μέσω αυτής της επιλογής το κόστος θα ήταν σαφώς πολύ μικρότερο.

Για ποιο λόγο προκρίνεται η ανάθεση των συγκεκριμένων υπηρεσιών σε ιδιώτες έναντι πολύ υψηλών αμοιβών, τη στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν χαμηλά αμειβόμενοι σε σχέση με τα προσόντα και τις ικανότητες που διαθέτουν;

Ποια είναι τα εχέγγυα της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και της απρόσκοπτης συνέχειας της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης εντός αυτού του πλαισίου;» ρωτάει το ΔΣ.

Έλα μου ντε…

Έχεις και τους «φιλελεύθερους», που πίνουν νερό στο όνομα του Κυριάκου, από τη μια να γκρινιάζουν γιατί έχουμε τόσους πολλούς Δ.Υ. κι από την άλλη να χειροκροτούν που (πάλι ο άεργος που λέγαμε) χρυσοπληρώνει ιδιώτες για να βγάζουν συντάξεις για τον ΕΦΚΑ, ενώ παράλληλα σκορπάει εκατομμύρια για να έρθουν ιδιώτες να κάνουν εκπαιδεύσεις στο δημόσιο.

Αυτή η είδηση έρχεται καπάκι σε μια ακόμη, παραμονή πρωτοχρονιάς, βάσει της οποίας το κράτος δίνει μποναμά 130 εκατομμυριάκια στην (ιδιωτική κατά τα άλλα) εταιρία που διαχειρίζεται και λειτουργεί (και εκμεταλλεύεται εμπορικά) το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Γιατί όμως; Αφού η αεροπορική κίνηση φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ…

Ίσως για να μην είναι παραπονεμένη, μετά από τόσες άλλες εκατοντάδες εκατομμύρια (και διάφορες ελαφρύνσεις) που δόθηκαν στη γερμανική ΦΡΑΠΟΡΤ, η οποία μέχρι σήμερα μάλλον κοστίζει στο κράτος περισσότερα απ’ όσα κόστιζε σε αυτό η δημόσια λειτουργία των 14 αεροδρομίων.

Και όπως λένε οι συνήθεις κακότροποι, φαίνεται για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση για εκεί που θέλει, μια χαρά βρίσκει και μάλιστα γενναίες ενισχύσεις, μη επιστρεπτέες και με σκανδαλώδεις όρους,  όπως έγινε και με τις χρηματικές ενισχύσεις της αεροπορικής εταιρείας Aegean με 120 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καν το Δημόσιο να λάβει μετοχές για αυτή τη γενναία του συνεισφορά, παρά μόνο δικαίωμα (χα χα) προαίρεσης για την απόκτηση μετοχών.

Βεβαίως να στηριχτεί η (κρητικών συμφερόντων)  Aegean, όπως στηρίχτηκε και η επίσης κρητική (τι σύμπτωση) Sky Express, που εν μέσω παγκόσμιου λοκντάουν, με τη διεθνή αεροπορική κίνηση να πέφτει κατά 70-80%, και αεροπορικούς κολοσσούς να γονατίζουν, ενώ στη χώρα μας εξαφανίστηκε εν μία νυκτί η Ellinair με τις δεκάδες καθημερινές πτήσεις, ή ακόμη και η ASTRA, αυτή κατάφερε και από 2 μικρά ελικοφόρα να αποκτήσει… 6 airbus! Οικονομικό θαύμα!

Βέβαια οι δυο εταιρίες που κλείσανε δεν ήταν κρητικές, αλλά βορειοελλαδίτικες, οπότε who cares; Ας πρόσεχαν…

Αυτά λοιπόν, και άλλα πολλά συνθέτουν την καθημερινότητά μας, με τους περισσότερους από όσους ασχολούνται και επιθυμούν την ενημέρωση, μιας και η συντριπτική πλειοψηφία απέχει συστηματικά, να αποτελούν θύματα πλύσης εγκεφάλου τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Και ποιοι χαίρονται από αυτό το ερμαφρόδιτο κράτος των κρατικοδίαιτων φιλελεύθερων;

Οι μετακλητοί (μιλιούνια είναι) φιλελεύθεροι ιδιώτες σύμβουλοι υπουργών που σιτίζονται από αυτό, οι εξίσου φιλελεύθεροι αντικρατιστές που διοικούν και στελεχώνουν τα άπειρα ταμεία, τις ανεξάρτητες (λέμε τώρα) αρχές, τους φορείς, οργανισμούς, τις κρατικές εταιρίες (π.χ. μετρό), και τέλος οι «ιδιώτες επιχειρηματίες» που χάρη στο κράτος επιχειρούν, και βγάζουν τρελά κέρδη.

Οι υπόλοιποι ή περιμένουν κανένα νέο φουντ πας, ή μαλώνουν με τον φαρμακοποιό τους επειδή δε βρίσκουν πλέον ούτε ασπιρίνη, μιας και οι ιδιώτες που λέγαμε τις μεταπωλούν στα κανονικά καπιταλιστικά κράτη για κέρδος. Πατριώτες λέμε.

2023 λοιπόν, Κυριάκος στο τιμόνι, και συνεχίζουμε να κερδάμε…

Τις ευχές μου.

ΥΓ-Έχω και τον φίλο μου τον Σάκη, πρώην Πασόκο, μετά ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και τελευταία ΣΥΡΙΖΑ, να μου λέει πως η Ελλάδα έχασε οριστικά το τρένο της ανάπτυξης όταν απεπέμφθη η θρυλική Ζωζώκα, που διετέλεσε και ΠτΒ.

2-3 τέτοιες ακόμη να είχαμε, λέει, και θα δανείζαμε και στους Κινέζους.

Εν τω μεταξύ, το μόνο που θυμάμαι από τη Ζωζώκα ως ΠτΒ, εκτός από το να καβαλάει κάγκελα (παρέα με τη Ραχήλ) είναι που κυνήγαγε τους αστυνομικούς της φρουράς, προκειμένου να μην… κατουράνε το καπάκι των WC του κοινοβουλίου…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.