Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το σάπιο σύστημα εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε – Κυβέρνηση Χειμαροπάτσηδων

Οι κουτοπόνηρες, πλην όμως χρυσοφόρες λαμογιές του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα, αποτελούν μια εκ των πολλών περιπτώσεων που έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα: Τη σαπίλα αυτού του ίδιου συστήματος των χρυσοκάνθαρων λαμόγιων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τώρα ξαναβρίσκονται στην εξουσία

Είναι μόνο ο Χειμάρας και ο Πάτσης της ΝΔ; Είναι μόνο η Καϊλή του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Όχι βέβαια. Είναι ατελείωτος ο συρφετός των Καϊλήδων, Χειμαροπάτσηδων και λοιπών που έχουν στήσει στις πλάτες του λαού χορό. Και μετά αναρωτιούνται γιατί απαξιώνεται η πολιτική και οι πολιτικοί, όταν την ίδια στιγμή αυτό το ίδιο σάπιο σύστημα είναι που ανοίγει την Κερκόπορτα στην ακροδεξιά και τους νεοναζί.

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο σύστημα διαφθοράς και πελατειακής σχέσης υποδούλωσης των εξαθλιωμένων Ελλήνων, σε πάρα πολλές περιπτώσεις μάλιστα είναι τα ίδια πρόσωπα, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Και αυτό το σύστημα, πλέον, έχει παλιννοστήσει και ξανα-«κυβερνά» πάνω σε μια κατεστραμμένη κοινωνία που αγωνίζεται καθημερινά για τα προς το ζην. Ένα «γαλαζοαίματο» σύστημα που αδιαφορεί πλήρως για τις καθημερινές αγωνίες του λαού, τον οποίο στην πραγματικότητα μισεί, κοιτάζει αφ’ υψηλού, και θέλει να τον μετατρέψει -αν δεν το’ χει πετύχει κιόλας- σε πειθήνιο υποτακτικό υποζύγιο.

Αυτό ακριβώς το σάπιο σύστημα αντιπροσωπεύει απόλυτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και δεν είναι τυχαίο ότι «σκάει» το ένα μετά το άλλο σκάνδαλο στα χέρια του. Γιατί, απλά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «κυβέρνηση των Χειμαροπάτσηδων». Αυτούς εκπροσωπεί η «φαμίλια» και αυτοί ως επί το πλείστον την απαρτίζουν. Και οι όποιοι έντιμοι υπάρχουν εντός αυτού του χώρου, τι κάνουν; Σιωπούν, καθιστώντας έτσι εαυτούς συνενόχους στο έγκλημα.

Υπάρχουν ελλείψεις στα φάρμακα; Α, ευκαιρία να αυξήσουμε τις τιμές για να οικονομήσουν τα διάφορα μεγάλα συμφέροντα του φαρμάκου. Έχουμε κορονοϊό; Έλα μωρέ, σιγά μην ενισχύσουμε τον τομέα της δημόσιας Υγείας. Έχουμε τα ακριβότερα τεστ στην Ευρώπη; Δεν πειράζει, ας πληρώσει και πάλι ο ραγιάς. Γι’ αυτό, άλλωστε, του δίνουμε επιδόματα, τα οποία τα παίρνουμε από τη φορολογική καταλήστευσή του.

Προκαλούν οι Τούρκοι και μπαινοβγαίνουν δίπλα στο Καστελόριζο; Ε, σιγά τα ωά, ο αέρας φυσούσε δυνατά και… παρέσυρε τα τουρκικά πολεμικά εκεί. Άλλωστε, «η κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6 ναυτικά μίλια» ή σιγά μην πάμε να κάνουμε πόλεμο με τους Τούρκους για κάποια χωράφια εκεί πάνω στον Έβρο. Στη συνέχεια, βέβαια, αλλάζει το παραμύθι και γίνεται: Ναι, αλλά εμείς θωρακίσαμε την Άμυνα της χώρας. Σίγουρα, με εξοπλιστικά συμβόλαια 20-24 δισ. ευρώ, κάτω από αδιαφανέστατες διαδικασίες που έτσι και ανοίξει η φάμπρικα της έρευνας τι έχει συμβεί εκεί, πολλοί θα τρέχουν για να κρυφτούν.

Ακρίβυνε το ρεύμα; Ε, δε φταίμε εμείς. Στείλτε τους λογαριασμούς σας στον Πούτιν. Τι, οι λογαριασμοί φούσκωσαν πριν από τον πόλεμο του Πούτιν; Ε, δεν πειράζει πρέπει να τα κονομήσουν και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της ενέργειας, των καυσίμων, κ.ο.κ.

Παρακολουθεί η ΕΥΠ τον μισό πολιτικό κόσμο, τους δημοσιογράφους, τους επιχειρηματίες, ακόμα και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας; Σιγά τα λάχανα. Ένα «λαθάκι» έκανε ο Μητσοτάκης και αμέσως πέσατε όλοι πάνω του να τον φάτε. Εξάλλου, ανέκαθεν γίνονταν υποκλοπές και παρακολουθήσεις. Ποιος ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία, το Πολίτευμα και άλλα τέτοια κουραφέξαλα; Άλλωστε, όλοι ενδιαφέρονται για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και όχι για τις υποκλοπές. Τι θέλετε, εν τέλει, Δημοκρατία χωρίς τον άρτον τον επιούσιον ή δικτατορία και φαγητό;

Υπάρχει ακρίβεια, έχουν εκτοξευθεί οι τιμές στα είδη καθημερινότητας στα ουράνια; Ε, και γι’ αυτό φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εφοδιαστική αλυσίδα, η Κίνα, και στην τελική εσείς οι ίδιοι, οι πολίτες, που το μόνο που θέλετε είναι να περνάτε καλά, να ζείτε με επιδόματα και να μη δουλεύετε, παλιομπιθουλαίοι. Εξάλλου, η ανεργία, κατά το κυβερνητικό αφήγημα, έχει πέσει στα Τάρταρα, οι θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί, οι μισθοί σύντομα θα είναι… ελβετικοί και γενικότερα, θέλετε να το παραδεχτείτε ή όχι, μπήκαμε στο 2023 με το… δεξί.

Σας παίρνουν τα σπίτια σας; Επιτέλους, επιλέξτε τι θέλετε; Θέλετε να υπάρχουν Τράπεζες και funds ή όχι; Γι’ αυτό, εξάλλου, πληρώνετε για πάνω από δέκα χρόνια τη «σωτηρία» των Τραπεζών, οι οποίες συμμετείχαν στο εγκληματικό παιχνίδι των κυβερνήσεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Δεν το είχατε καταλάβει τόσα χρόνια; Τώρα γιατί παραπονιέστε;

Πυροβολεί από τη μοτοσυκλέτα, εν κινήσει -άκουσον, άκουσον- ο αστυνομικός έναν που δεν πλήρωσε για τη βενζίνη και τον πετυχαίνει στο κεφάλι; Ε, καλά, άνθρωπος είναι και ο αστυνομικός. Λάθη κάνει. Δεν είναι δα και ο Τζον Γουέϊν!

Όλα τα παραπάνω και πάμπολλα άλλα δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Αποτελούν τα κερασάκια της τούρτας ενός διεφθαρμένου, σάπιου και εν πολλοίς επικίνδυνου συστήματος, σε μια χώρα που την έχει μετατρέψει σε μπανανία και τους πολίτες της σε… γιουσουφάκια! Και αυτοί οι τύποι έχουν το θράσος να ευαγγελίζονται τις μεγάλες αλλαγές, λέει, που θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.