Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ! «ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ» ήταν για τον Αβραμόπουλο η συνεργασία του με την ΜΚΟ του Παντσέρι…

Τραντάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση από το τεράστιο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με μέλη του ευρωκοινοβουλίου να παίρνουν μίζες από τους ισλαμιστές του Κατάρ για να ξεπλένουν τα εγκλήματα που διαπράττει.

Εκτός από την Εύα Καϊλή που παραμένει στα κρατητήρια των Βρυξελλών, ηγετικό μέλος της συγκεκριμένης συμμορίας φαίνεται ότι είναι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Pier Antonio Panzeri. Ο Panzeri φαίνεται να ξέπλενε τις μίζες του Κατάρ και μέσω της ΜΚΟ «FIGHT IMPUNITY» που διατηρούσε.

Το εξαιρετικά περίεργο είναι πως μέλος στην συγκεκριμένη ΜΚΟ, ήταν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος μάλιστα είχε ανακοινώσει με υπερηφάνεια την συγκεκριμένη συμμετοχή του ενώ τώρα, παραιτούμενος, προσπαθεί να την υποβαθμίσει…

«Νέος ρόλος για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο», ήταν ο διθυραμβικός τίτλος των σχετικών δημοσιευμάτων. «Μέλος του διεθνούς μη κυβερνητικού οργανισμού FIGHT IMPUNITY γίνεται ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του, Pier Antonio Panzeri». Αυτός ήταν ο «νέος του ρόλος»….

Στις 9 Ιουνίου 2021 έκανε μάλιστα και δηλώσεις που συμπεριλαμβάνονταν σε ρεπορτάζ όπως το παρακάτω:

Ο Δ. Αβραμόπουλος αναλαμβάνει μέλος του συμβουλίου του διεθνούς οργανισμού Fight Impunity
Μέλος του Συμβουλίου του διεθνούς μη κυβερνητικού οργανισμού Fight Impunity, αναλαμβάνει ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του, Pier Antonio Panzeri.

Το Συμβούλιο του Οργανισμού αποτελείται από προσωπικότητες διεθνούς κύρους και εγνωσμένης εμπειρίας σε θέματα διεθνούς ασφάλειας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέλη του Συμβουλίου αποτελούν ο π. Πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve, η Γερουσιαστής, π. Ευρωπαία Επίτροπος και Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Emma Bonino, ο Κάτοχος Βραβείου Νομπέλ Ειρήνης Denis Mukwege και η π. Ευρωβουλευτής Cecilia Wikström.

H Fight Impunity, είναι ένας διεθνής, ανεξάρτητος μη κυβερνητικός οργανισμός, με έδρα τις Βρυξέλλες, που επιδιώκει να συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια για αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και μαζικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από την καθιέρωση της λογοδοσίας (accountability) ως κεντρικού πυλώνα της διεθνούς δικαιοσύνης.

Η FIGHT IMPUNITY στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για μη καταγγελθείσες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην ενίσχυση του βαθμού συμμετοχής και των πρωτοβουλιών της ΕΕ στη μάχη ενάντια στην ατιμωρησία.

Παράλληλα επιδιώκει να συμβάλλει στην εφαρμογή της Agenda 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ, προωθώντας το σχεδιασμό αποτελεσματικότερων μηχανισμών λογοδοσίας, οι οποίοι θα διασφαλίζουν καθολική πρόσβαση στη δικαιοσύνη και συνεπώς τη δημιουργία περισσότερο ειρηνικών και συμπεριληπτικών κοινωνιών.

Με αφορμή την εκλογή του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρά το γεγονός ότι η διατήρηση της ειρήνης και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τίθενται σε όλο και υψηλότερη προτεραιότητα από τα δυτικά κράτη, εκατομμύρια άνθρωποι στον υπόλοιπο κόσμο καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά τη βία, την κακοποίηση και τον πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη των εγκλημάτων αυτών, μένουν εν πολλοίς ατιμώρητοι.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κράτη, διεθνείς οργανισμοί και μη κυβερνητικοί φορείς οφείλουν να δράσουν συντονισμένα, προασπίζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Αυτός ακριβώς είναι και ο ρόλος του FIGHT IMPUNITY: η προώθηση μιας συνεκτικής απάντησης στην ατιμωρησία, μέσα από τη διασφάλιση της στοχευμένης δράσης όλων των σημαντικών εμπλεκόμενων φορέων και μηχανισμών διερεύνησης και ελέγχου, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η θέση μου, ως μέλους ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, αποτελεί για εμένα τιμή και ευθύνη».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.