Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τσίπρας: «Για την κυβέρνηση ηθοποιός σημαίνει…τίποτα»

Επίθεση στην κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών, καθώς τα εξισώνει με τα απολυτήρια λυκείου.

«Με το νέο προεδρικό διάταγμα, αντί να προβλεφθεί διαβάθμιση των πτυχίων όλων των καλλιτεχνικών σχολών και ανώτατη σχολή παραστατικών τεχνών που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα πτυχία των σπουδαστών και σπουδαστριών των δραματικών σχολών της χώρας εξισώνονται με τα απολυτήρια λυκείου», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και τονίζει πως «οι αντιδράσεις των μελλοντικών ηθοποιών του τόπου, στον οποίο γεννήθηκε το θέατρο, είναι όχι μόνο έντονες αλλά και δίκαιες».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει πως «αν πας στα πριμοδοτούμενα από την κυρία Κεραμέως ιδιωτικά κολέγια, θεωρείσαι ισότιμος των φοιτητών των δημοσίων πανεπιστημίων.

Αν φοιτήσεις τρία χρόνια σε δραματική σχολή και συναντήσεις την Τέχνη, θεωρείται ότι δε σπούδασες. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ηθοποιός σημαίνει…τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.