Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Θερμά» Χριστούγεννα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Χριστούγεννα χωρίς… χειμώνα θα είναι τα φετινά στη χώρα μας. Σύμφωνα με το meteo.gr, ένα σημαντικό και μεγάλης κλίμακας μετεωρολογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής, το οποίο αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον καιρό της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 24-25 Δεκεμβρίου και έως τουλάχιστον τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται η επικράτηση υψηλών πιέσεων πάνω από το μεγαλύτερο μέρος κυρίως της νότιας Ευρώπης, καθώς και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Επιπροσθέτως, αναμένεται σημαντική απουσία βροχοπτώσεων κυρίως στη περιοχή της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, ενώ πιο βροχερός καιρός αναμένεται κυρίως στη Δυτική/Βορειοδυτική και στην Κεντρική Ευρώπη.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν μόνο σε μεγάλα υψόμετρα κυρίως στις Άλπεις, ενώ επίσης είναι πιθανό να σημειωθούν χιονοπτώσεις έως και σε χαμηλά υψόμετρα σε βόρεια τμήματα της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο λόγος που θα έχουμε φέτος «θερμά» Χριστούγεννα είναι ότι –σύμφωνα με το meteo– η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από τη Βόρεια Αμερική, «πηδαλιοχούμενη» από τη θέση και ένταση ενός αεροχειμάρρου (ισχυρού ρεύματος αέρα σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης), ευνοεί τη μεταφορά πολύ ψυχρών αερίων μαζών, πολικής προέλευσης, από την περιοχή του Καναδά προς τα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη των ΗΠΑ έως τον Κόλπο του Μεξικού.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.