Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το νέο κυβερνητικό αφήγημα: Food pass για τους γονατισμένους από την ακρίβεια πολίτες

Με τους πολίτες γονατισμένους από την ακρίβεια και την κυβέρνηση περικυκλωμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις καθημερινές αποκαλύψεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά στο δρόμο προς τις εκλογές ανακοινώνοντας από το βήμα της Βουλής επιδότηση 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων.

Αυτό το οριζόντιο μέτρο, ο πρωθυπουργός είπε πως θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων (650 εκατ. ευρώ).

Όπως σημείωσε, το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο είναι 220 ευρώ. Ποσό που θα αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε άλλο μέλος και έως τα 1.000 ευρώ αγορών. Η διαδικασία θα είναι όπως στο «fuel pass». Οι δικαιούχοι θα μπορούν, επίσης, να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της.

Η περίμετρός του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι. Με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Το μέτρο θα παρουσιάσουν λεπτομερώς, τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιοι υπουργοί.

Πλέον, είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεφύγει από το σκάνδαλο των υποκλοπών και να φέρει την μπάλα και πάλι στην οικονομία γνωρίζοντας πως θα είναι καθοριστικής σημασίας πριν κληθεί ο ελληνικός λαός να δώσει την ετυμηγορία του στις κάλπες.

Παραδείγματα μηνιαίου ορίου αγορών και ύψος ενίσχυσης

  • Μονομελές νοικοκυριό: 220 ευρώ μηνιαίες αγορές, 22 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 320 ευρώ μηνιαίες αγορές, 32 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 420 ευρώ μηνιαίες αγορές, 42 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 520 ευρώ μηνιαίες αγορές, 52 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 620 ευρώ μηνιαίες αγορές, 62 ευρώ μηναία ενίσχυση
  • Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 720 ευρώ μηνιαίες αγορές, 72 ευρώ μηναία ενίσχυση.

Με βάση τα ανωτέρω, η ενίσχυση ανέρχεται για τους έξι μήνες σε 312 ευρώ για την οικογένεια με δύο παιδιά, 192 ευρώ για ένα ζευγάρι, ενώ μια πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα τέκνα λαμβάνει 432 ευρώ.

Τα ανωτέρα ποσά πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.


► Άμεσα θα κατατεθεί και μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη του 10% των αγορών των νοικοκυριών, που ανακοίνωσε απόψε στην Ολομέλεια ο πρωθυπουργός. Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε άτυπη συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.