Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Φωτιά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Στα ύψη η τιμή της γαλοπούλας

«Φωτιά» έχουν βάλει οι τιμές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με τους καταναλωτές να αναζητούν τρόπους να μειώσουν το κόστος του που εμφανίζεται αυξημένο από 20 έως 50% σε σχέση με πέρυσι.

Τα φετινά Χριστούγεννα φαίνεται πως θα κοστίσουν περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά. Πέρσι το τραπέζι για 6 – 8 άτομα κόστιζε από 83€ έως 114€, ενώ φέτος από 98€ έως 172€, αύξηση δηλαδή από 19% έως και 50%.

Τρόπους να μειώσουν το κόστος του τραπεζιού των Χριστουγέννων αναζητούν πολλοί καταναλωτές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φέτος αντί για γαλοπούλα θα επιλέξουν κοτόπουλο.

Σημαντικές είναι οι αυξήσεις στο κρέας. Η γαλοπούλα παρουσιάζει αύξηση 43%, από τα 6,85€ που κόστιζε πέρσι, φέτος το κιλό φτάνει τα 9,80€, μια αύξηση 43%.

Το χοιρινό αυξήθηκε κατά 59%, από 4,15€ το κιλό, κοστίζει 6,60€ το κιλό, ενώ το μοσχάρι αυξήθηκε κατά 14%, από 10,50 €/ κιλό, στα 13 €/ κιλό.

«Φωτιά» έχουν πάρει και τα συνοδευτικά, τυριά και σαλάτες. Ενδεικτικά, οι ντομάτες αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με πέρσι, ενώ το κρασί κατά 19.

Σύμφωνα με φορείς της αγοράς, τα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι από τα ακριβότερα της τελευταίας 20ετίας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.