Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μεγάλη… επιτυχία: Πρώτη σε κρούσματα και δεύτερη σε θανάτους κορωνοϊού η Ελλάδα!

Να βγει να πανηγυρίσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για την φοβερή διαχείριση

Μπορεί όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση να διαφημίζει το πόσο πέτυχε στη διαχείρισή της, όμως τα τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), άλλα δείχνουν.

Και αυτό γιατί η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε κρούσματα Covid-19 και δεύτερη σε θανάτους μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών! Μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου η χώρα μας κατέγραψε 25 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και έρχεται έτσι δεύτερη μετά τη Φινλανδία, που κατέγραψε 37,8 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Το ίδιο διάστημα ο μέσος όρος των 30 χωρών ήταν σχεδόν τρεις φορές μικρότερος σε σχέση με την Ελλάδα, στα 280,3 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Πρώτη η χώρα μας και σε κρούσματα στην πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα των 65 ετών και άνω, καταγράφοντας στο 15ήμερο 946,6 νέες λοιμώξεις ανά 100.000, συγκριτικά με τον μέσο όρο των 392,6 κρουσμάτων.

Στην Ελλάδα, το απόλυτο ρεκόρ θνησιμότητας καταγράφηκε στη διάρκεια του Νοεμβρίου του 2021. Τότε που καταγράφηκαν σε δύο εβδομάδες 133 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.