Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βέβηλος! Η δήλωση του Μητσοτάκη που θα μείνει στην Ιστορία

Έκανε λόγο για… κατασκευασμένες (από τον ΣΥΡΙΖΑ) απώλειες από τον Covid!

Η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα πλούσια, προσφέροντας πληθώρα λέξεων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψει κάποιος ένα πρόσωπο ή να χαρακτηρίσει μια κατάσταση. Γι’ αυτόν που προσβάλλει νεκρούς, όμως, η ελληνική γλώσσα «στερεύει» και αφήνει μία επιλογή και μονάχα μία λέξη: βέβηλος.

Ομως, αυτός που παίζει με τον πόνο των οικογενειών των νεκρών, πέρα από βέβηλος, είναι και αδίστακτος. Οταν, μάλιστα, φέρει πολιτικές ευθύνες για τον θάνατο αυτών που χάθηκαν και για τον πόνο που προκάλεσε στις οικογένειές τους, τότε είναι ένας εγκληματίας που βεβηλώνει νεκρούς και περιπαίζει αδίστακτα τους ανθρώπους τους που έμειναν πίσω.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο άνθρωπος που περιγράφεται παραπάνω θα ήταν αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες, αλλά και με τον κοινωνικό χλευασμό. Από την αρχαιότητα ως σήμερα, εξάλλου, αυτός που βεβήλωνε νεκρούς έμενε στην Ιστορία με ένα στίγμα που δύσκολα μπορούσε να πετάξει από πάνω του.

Στην Ελλάδα του 2022, όμως, κάποιοι επιχειρούν να φέρουν τα πάνω κάτω και να μας πείσουν πως η βεβήλωση ενός νεκρού εντάσσεται στο λεξιλόγιο της… πολιτικής ορθότητας! Αυτοί οι «κάποιοι», δυστυχώς, δεν είναι ούτε τρολ του διαδικτύου ούτε ιστοσελίδες με ανυπόγραφα κείμενα ούτε καν κάποιοι δημοσιογράφοι. Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας!

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., το απόγευμα της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε μια αποστροφή του λόγου του πως η αντιπολίτευση κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊό… προφανώς για να πλήξει το κύρος και το έργο της κυβέρνησής του.

«Μην ξεχνάμε πως έχουμε απέναντί μας μια αξιωματική αντιπολίτευση που, ζώντας στη σκιά του δικού της καταστροφικού παρελθόντος, καταστροφολογεί και σήμερα για τα πάντα. Κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊό, επινοεί ανύπαρκτες διακοπές ρεύματος και καταγγέλλει τάχα παραβίαση του ασύλου».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Η ΝΔ «κρύβει» τον Κυρανάκη από μήνυση και στέλνει στο εδώλιο τον Παππά

Ωστε ο πρωθυπουργός της χώρας που θρηνεί 33.000 ανθρώπους από τον κορωνοϊό και είναι πρωταθλήτρια στη «μαύρη λίστα» των θανάτων ανά εκατομμύριο πολιτών καταγγέλλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι… επινοούν και κατασκευάζουν ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία!

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία για πέντε λόγους:

  • Πρώτον, διότι βεβήλωσε την απώλεια 33.200 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα χρόνια της πανδημίας, μιλώντας για κατασκευή θανάτων και απωλειών.
  • Δεύτερον, διότι προκάλεσε αγανάκτηση στις οικογένειες των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή ακούγοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό να μιλά για fake θανάτους.
  • Τρίτον, διότι για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε ως ο μεγαλύτερος αρνητής της πανδημίας του κορωνοϊού, μιλώντας για επινοημένες απώλειες.
  • Τέταρτον, διότι για άλλη μια φορά, αντί να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που τον βαρύνουν για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, επέλεξε να λειτουργήσει ως… αρνητής της πραγματικότητας.
  • Πέμπτον, διότι με την ομιλία του αυτή στη Βουλή έφτασε το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου πιο χαμηλά από ποτέ!

Αυτά τα τρία χρόνια της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανος να εφαρμόσει μια πολιτική που θα περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και αδύναμος να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν. Ωστόσο, οι μελέτες των Λύτρα και Τσιόδρα και οι μαρτυρίες των υγειονομικών που κατήγγειλαν τις άδικες απώλειες λόγω της κατάρρευσης του ΕΣΥ θα έρχονται κάθε φορά να του υπενθυμίσουν τις ευθύνες του.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.