Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η Αμερική, η Ρωσία, η Κίνα και το… τρίγωνο του τρόμου

Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, αντιφασιστική επέμβαση της Ρωσίας, απελευθερωτική επέμβαση, ιδέες μεγαλείου Πούτιν για ανασύσταση της Ρωσικής «αυτοκρατορίας», είναι δικτάτορας, Κινέζικος εθνικισμός, είναι μερικά από αυτά που ακούγονται, όπως εξυπηρετεί τη θέση του καθενός η συγκυρία…

Τα επίπεδα εργασίας.

Στα καφενεία των χωριών, τα τραπεζάκια συνήθως είναι στρογγυλά με τρία πόδια και όχι όπως στο σπίτι μας ας πούμε, που έχουν τέσσερα.

Υπάρχει λόγος.

Τα τρία πόδια, στο κάπως ανώμαλο χωμάτινο έδαφος όπως ήταν στα χωριά μας πιο παλιά, στέκουν ακίνητα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να παλαντζάρουν με την παραμικρή ώθηση και να χυθεί ο καφές μας.

Και αυτό συμβαίνει, γιατί τα τρία πόδια σαν τρία σημεία ορίζουν επίπεδο που λειτουργεί, ας έχει και μια μικρή κλίση, ενώ τα τέσσερα μόνο κατά προσέγγιση…

Τα τρίγωνα σταθερότητας.

Στα σπίτια που έχουν στέγη, τα ξύλινα ή τα μεταλλικά δοκάρια που χρησιμοποιούνται για τον σκελετό της, ενώνονται με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζουν μεγαλυτέρα και μικρότερα τρίγωνα.

Γιατί, το τρίγωνο στις μηχανικές κατασκευές έχει αποδειχτεί θεωρητικά και πρακτικά, ότι προσφέρει ακαμψία και σταθερότητα.

Το ίδιο σύστημα με τα τρίγωνα χρησιμοποιείται π.χ. σε μεταλλικές γέφυρες για να περνούν ολόκληρα τρένα!

… Όχι, δεν έχω σκοπό να δώσω μαθήματα μηχανικής…

Ο Πούτιν προχτές στο διάγγελμά του για την προσάρτηση μέρους των εδαφών της Ουκρανίας.

Ο Λαβρόφ σε όλα τα φόρα…

Παράλληλα η Κίνα, ο Σι Τζινπίνγκ και το υπουργείο της των Εξωτερικών.

Με κάθε ευκαιρία το λένε και το ξαναλένε, καθαρά και σε όλους τους τόνους.

Τελευταία μάλιστα και με τρόπους… Στρατιωτική επέμβαση Ρωσίας στην Ουκρανία…

Ότι διεκδικούν, να είναι δεύτερος και τρίτος πόλος στον οικονομικοπολιτικό μονοπολισμό που επιβάλλει προς συμφέρον της, σε βάρος όλων των άλλων, ακόμα και της Ευρώπης, με επιτυχία δεκαετίες τώρα η Αμερική.

Το αν το καταφέρουν και σε ποιο βαθμό…

Σύντροφοι από τα αριστερά, δεν είναι ιμπεριαλιστική η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Και σύντροφοι από τα ΑμερικανοΕΟΚικά, δεν είναι μανία μεγαλείου ενός παρανοϊκού Πούτιν και κινέζικος εθνικισμός με την Ταϊβάν.

Ίσως και αυτά να παίζουν κάποιο μικρό ρόλο… Επαναλαμβάνω, ίσως και μικρό…

Η κύρια αίτια, ο κύριος λόγος.

Είναι η μάχη.

Για την όσο το δυνατόν δίκαιη κατανομή της ενέργειας στις διάφορες και συνθέτες μορφές της, στην παραγωγική αξιακή της μορφή, που στηρίζεται ισόρροπα και λογικά στην υγιή ενεργειακή ανταλλαξιμότητα.

Στο τέλος είναι θέμα επιβίωσης, ύπαρξης, existence…

Επεξεργασμένη ή ακατέργαστη ύλη σε συσσωρευμένη ενέργεια, φυσικά ή με παρέμβαση τακτοποίησης αταξίας με σπάταλη ανθρωπινής ζωής.

Και όχι μεγακαπιταλιστικός χρηματιστηριακός αέρας και πράσινα χαρτιά…

Κατά το αρχικό, σου δίνω πέντε σταμνιά σιτάρι μου δίνεις ένα σταμνί λάδι ή δυο σταμνιά κρασί. … Και όχι σου δίνω πέντε σταμνιά σιτάρι και συ να θέλεις με το ζόρι μάλιστα, να μου δώσεις ένα κακόγουστο τυπωμένο πράσινο χαρτί γιατί λέει είσαι μάγκας και δυνατός και ωραίος.

Το αμερικανικό στρατιωτικοβιομηχανικό και πολιτικό κατεστημένο, είναι κακομαθημένο και αδηφάγο σε αυτοκαταστροφικό βαθμό.

Ιστορικά για να αναδειχτεί το δολλάριο, δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον με τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, συνέχισε με το Βιετνάμ και ενδιάμεσες υπενθυμιστικές παρεμβάσεις, Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού…

Και τελευταία, με την υδροκεφαλική επέκταση του ΝΑΤΟ στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ καθώς και με άλλες συμμαχίες π.χ. AUKUS.

Για ένα μεγάλο διάστημα το κόλπο με τα χαρτιά δούλευε, σήμερα όμως…

Υπάρχουν οι άλλοι, οι απέναντι… Και βεβαίως οι «άλλοι» δε θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, θα αμυνθούν και θα περάσουν σε επίθεση μάλιστα.

Η δυστυχισμένη και προδομένη από όλους Ουκρανία, είναι μόνο η αφορμή.

Όπως και η Ταϊβάν.

Μόλις ξεκίνησε η αμφισβήτηση και θα έχει συνέχεια.

Ρωσία, Κίνα, θέλουν, απαιτούν πιο σωστά, να είναι οι δυο πλευρές που θα συναπαρτίζουν με τρίτη την Αμερική την ευστάθεια ενεργειακού τριγώνου

Και μέσα σ´ αυτό το τρίγωνο, κατά τα συμφέροντα του καθενός, μικρότερες ενισχυτικές πλευρές, όπως Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα, Ευρώπη… Υπάρχει κι αυτή… κ.λ.π. Που θα ενισχύουν την αρχική, κύρια τριγωνική μεγαλοδομή των τριών βασικών πλευρών…

Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλο εναντίον του τρίτου σε όλους τους συνδυασμούς.

Σήμερα η Ρωσία την Κίνα και η Κίνα τη Ρωσία vs Αμερικής, αύριο η Αμερική τη Ρωσία και η Ρωσία την Αμερική vs Κίνας, η Κίνα την Αμερική και η Αμερική την Κίνα απέναντι της Ρωσίας.

Πάντα τρίγωνο που θα εξυπηρετεί όλους.

Αυτό ζητούν και απ´ ό, τι φαίνεται είναι αποφασισμένοι να το τραβήξουν στα άκρα.

Όσο η Αμερική αρνείται να παραδεχτεί τη νέα πραγματικότητα που εξ ανάγκης αναδύεται.

Kαι επιμένει στη στήριξη του δολλαρίου με κάθε κόστος, θα υπάρχουν νεκροί, φτωχοποίηση και περιβαλλοντική καταστροφή.

Και πριν τη σίγουρη διάχυση και σε επικινδυνότατο βαθμό ένταση του φαινομένου… Ακούγονται διάφορα…

Ο διάολος προς το παρόν.

Κάνει πάρτυ κυρίως στην Ευρώπη, η οποία μάλιστα κερνάει και τα ποτά…

Του Lycinos

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.