Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Bloomberg: «Οι ΗΠΑ χτύπησαν τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2» – Τι είπε live ο Jeffrey Sachs Υπήρχε αμερικανική στρατιωτική παρουσία πριν τις εκρήξεις

O καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, Jeffrey Sachs αποκάλυψε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνες για τις επιθέσεις κατά των ρωσικών αγωγών Nord Stream και κυριολεκτικά «πάγωσε» τους πάντες στο στούντιο καθώς μάλλον δεν προβλέπονταν να πει κάτι τέτοιο οn camera.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «θα στοιχημάτιζε ότι είναι μία ενέργεια των ΗΠΑ».

Ο καθηγητής εξήγησε ότι οι ΗΠΑ ήταν ο πιο πιθανός ένοχος πίσω από το σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream, επισημαίνοντας τις απειλές του Τζο Μπάιντεν και των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τερματισμό του αγωγού εάν η Ρωσία επέμβει στην Ουκρανία.

«Η καταστροφή του αγωγού Nord Stream;;; Θα στοιχημάτιζα ότι ήταν μια ενέργεια των ΗΠΑ –ίσως ΗΠΑ και Πολωνία–ξεκίνησε ο Sachs πριν τον διακόψει ο παρουσιαστής της «Bloomberg Surveillance», Tom Keene.

«Τζεφ, Τζεφ, πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Γιατί πιστεύετε ότι ήταν μια ενέργεια των ΗΠΑ; Τι στοιχεία έχετε για αυτό;», του είπε ο Keene.

Ο Sachs έφερε αποδείξεις, υποδεικνύοντας «άμεσες αποδείξεις ραντάρ» που επιβεβαίωναν μια αμερικανική στρατιωτική παρουσία γύρω από τους αγωγούς πριν από τις ανατινάξεις.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.