Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τελικά τους παρακολουθούσαν όλους… Μια δήλωση που άναψε φωτίες

Λίγες ώρες πριν από την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, μία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ήρθε να ανάψει εκ νέου φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού παρακολουθήσεις άλλων πολιτικών προσώπων πέρα από εκείνη του κύριου Ανδρουλάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλαβε την δήλωση αυτή ως επιβεβαίωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι έχουν παρακολουθηθεί και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Στην Κουμουνδούρου προεξοφλούν ότι ο κ. Οικονόμου με αυτή τη δήλωση εξασφαλίζει ότι δεν θα αποδοθούν ευθύνες προσωπικά στο κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος θα δηλώσει ξανά άγνοια εάν υπάρξουν νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε μέσω Twitter, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει μια ξεκάθαρη δήλωσή του.

Τι δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Τρίτης, ο Γιάννης Οικονόμου ερωτώμενος για το αν η κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν γίνει παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων δήλωσε: «Δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη. Από εκεί και πέρα και στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός και σε όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, το βασικό ζητούμενο είναι να βρούμε περισσότερα φίλτρα και ένα τρόπο καλύτερης λειτουργίας των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας για να αποφύγουμε στο μέλλον τέτοιου είδους ζητήματα».

Όσον αφορά στην παρακολούθηση του προέδρου του κ. Ανδρουλάκη μίλησε για «υπηρεσιακή αστοχία» και πρόσθεσε πως η ΕΥΠ και η εισαγγελέας αποφάσισε μέσα στο πλαίσιο του νόμου. «Οποιοσδήποτε έχει αμφιβολία για το αν ήταν νόμιμη η επισύνδεση οφείλει να κινηθεί και μέσω της Δικαιοσύνης», τόνισε.

 

Εν συνεχεία κατηγόρησε «κόμματα, κύκλους και χώρους» ότι επιχειρούν να εκμεταλλευθούν το γεγονός της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη για να εξυπηρετήσουν κομματικές ατζέντες.

«O Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Η Αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου σε δημοσιογράφους ότι «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη», σημειώνει ότι ο «κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα». Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η εφημερίδα «Καθημερινή» είχε αποκαλύψει προ ημερών.

 

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε ότι «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».

 

Δηλαδή δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ/ αυτού, κ. Δημητριάδη.

 

Βολικό ακούγεται, αλλά ας γνωρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού, που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, είναι αντικειμενική και αμετάθετη.

 

Τέλος, από την απάντηση του κ. Οικονόμου προκύπτει ένα ερώτημα: Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τους ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς;

  • Πήρε κάποια απάντηση;
  • Και αν ναι, ποια ήταν αυτή;

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο βαθιά ένοχος που κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, τον αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο.

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μέσω Twitter σημείωσε ότι «Στον ΣΥΡΙΖΑ ή στερούνται και τη στοιχειώδη ικανότητα κατανόησης μιας ξεκάθαρης δήλωσης ή κατά την πάγια τακτική τους διαστρεβλώνουν».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.