Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κωδικός Επιχείρησης: Ο Μητσοτάκης πρέπει -πάση θυσία- να παραμείνει πρωθυπουργός

Του Όφι Ιοβόλου

Φανταστείτε να είχε σκάσει αντίστοιχο σκάνδαλο υποκλοπών με το δικό μας στην Αμερική. Κατευθείαν (και λόγω βεβαρημένου παρελθόντος – Watergate), ο Αμερικανός πρόεδρος θα είχε υποβάλει την παραίτησή του. Το ίδιο θα συνέβαινε φυσικά και σε όποια άλλη ευνομούμενη δυτική χώρα βρισκόταν ο επικεφαλής της σε ανάλογη δυσμενή θέση. Κάτι που φάνηκε με τον τρόπο που… έφαγαν μέρα μεσημέρι τον Μπόρις για ένα «αθώο» σκανδαλάκι.

Από τον Μπόρις στον Κυριάκο, μια συγγνώμη δρόμος;

Στο Ελλαδιστάν ωστόσο, όχι μόνο δεν πρόκειται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, αλλά απ΄ ό, τι  φαίνεται δε θα ανοίξει ούτε ρουθούνι.

Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει από τα συμφραζόμενα.

Τα οποία… βροντοφωνάζουν, ότι το σύστημα έχει θέσει σε εφαρμογή την επιχείρηση με κωδικό…  ο Μητσοτάκης πρέπει -πάση θυσία- να παραμείνει πρωθυπουργός.

Με τον κάθε παίχτη του κατεστημένου να στηρίζει αναφανδόν την εν λόγω επιχείρηση για τους δικούς του λόγους.

Ο Τσίπρας, γιατί τρέμει να αναλάβει πάλι τα ηνία της χώρας φοβούμενος πως αυτή τη φορά οι δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένεκα νέου ψυχρού πολέμου, θα τον εξαερώσουν. Επίσης, γιατί φοβάται μήπως ο Μητσοτάκης βγάλει στη φόρα τα άπλυτα της ΕΥΠ της πρώτης φορά Αριστεράς.

Δημοσίως παραδέχεται ότι δε θέλει να ξαναγίνει πρωθυπουργός, ο Τσίπρας 

Ο Ανδρουλάκης, γιατί δεν είναι ακόμη διατεθειμένος να γίνει το ρυθμιστικό πιόνι για τον σχηματισμό κυβέρνησης, είτε είναι πρώτη η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι μεν επιτίθεται κατά του Μητσοτάκη επειδή παρακολουθούσε το κινητό του, αλλά μέχρι εκεί. Σου λέει… μια χαρά είμαι ως αρχηγός κόμματος, άσε τον Κυριάκο να βγάλει το φίδι από την τρύπα και βλέπουμε.

Ομοίως κινούνται και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης. Ναι μεν φωνασκούν, αλλά μέχρι εκεί που επιτρέπεται. Τυχόν υπέρβαση των ορίων θα απειλήσει την εξουσία τους, καθώς η επόμενη κάλπη θα είναι τόσο… γκαστρωμένη που ουδείς δύναται να προεξοφλήσει τι θα βγάλει.

Οι ολιγάρχες, γιατί κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους (πλην ορισμένων οι οποίοι στο τέλος θα τα βρουν στις διαπραγματεύσεις με το Μαξίμου), άρα που να τρέχουν να παζαρεύουν με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, η οποία είναι δεδομένο ότι δε θα είναι αυτοδύναμη και δη με 157 βουλευτές για να κάνει ό, τι γουστάρει, όπως η σημερινή.

Οι Αμερικανοί, γιατί που θα βρουν καλύτερο σύμμαχο από τον Κυριάκο. Επί της ουσίας η Ελλάδα έχει γίνει η 51η πολιτεία των ΗΠΑ, άρα ποιος ο λόγος να τον… καρατομήσουν; Βέβαια, κάποιοι πιστεύουν ότι… δείχνουν τον δρόμο της εξόδου στον Κυριάκο μέσω του περιβόητου πύρινου άρθρου των New York Times. Συνέλθετε αγαπητοί, αν ήθελαν να τον… φάνε θα τον παίρναν πχ. τηλέφωνο, δε θα μπαίναν καν στον κόπο να γράψουν.

Άρθρο-κόλαφος των New York Times για τις υποκλοπές στην Ελλάδα – “Η σήψη είναι πλέον ξεκάθαρη”

Οι Ευρωπαίοι, το ίδιο. «Ό, τι θέλετε παιδιά. Τα έχει όλα το μαγαζί, από πράσινη ενέργεια, μέχρι και ιδιωτικό νερό», τους λέει ο Κυριάκος. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να διακυβευτούν τα συμφέροντά τους. Κυριάκος μέχρι τέλους, λοιπόν, και οι ανεμογεννήτριες στα κάγκελα…

Οι μόνοι που μπαίνουν ανάχωμα στην παραπάνω επιχείρηση, είναι μονάχα κάτι οργισμένοι καραμανλικοί. Δυστυχώς όμως, αποδεικνύεται ότι μόνο τα συριζοτρόλ τους ακούνε. Οι υπόλοιπες νεοδημοκρατικές υπολογίσιμες δυνάμεις (περιλαμβανομένου και του ίδιου του Καραμανλή), δεν κάνουν τίποτα για να μην τους πουν οι νεοδημοκράτες ότι ξαναφέραν τον Τσίπρα στην εξουσία. Επομένως, συμμετέχουν κι αυτοί, έστω άθελά τους, στην επιχείρηση διάσωσης του Μητσοτάκη.

Τι μένει; Ο λαός. Ποιος τον λογαριάζει τον έρμο. Να είναι καλά για να πληρώνει φόρους και θα δεχτεί ασμένως τα ψίχουλα που θα του ρίξουν για να υφαρπάξουν εκ νέου την ψήφο του.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, φίλτατοι.

Διαφορετικά, ο Κυριάκος θα ήταν ήδη παρελθόν και τώρα αντί να γράφουμε για την ξευτίλα των άθλιων κουμανταδόρων της δύσμοιρης πατρίδας, θα γράφαμε για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές.

Και εις άλλα με υγεία!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.