Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Financial Times : Οξύ το πολιτικό πρόβλημα» στην Ελλάδα

Λίγο πριν  απο την  πολιτική αντιπαράθεση που θα βρει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ραπίζουν την κυβέρνηση των «αρίστων», ένα ακόμη δημοσίευμα διεθνούς μέσου με κύρος έρχεται να προστεθεί στις φωνές που καυτηριάζουν τη σήψη στην οποία έχει περιέλθει το «γαλάζιο» επιτελικό κράτος. Οι Financial Times, αυτή τη φορά, κάνουν λόγο για «οξύ πολιτικό πρόβλημα» στη χώρα μας με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ με κορύφωση την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ καταγράφουν τα ερωτήματα που είχαν δημιουργηθεί από την περίοδο της εκλογής Μητσοτάκη, όταν πήρε υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ και έβαλε ως επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοντολέoντα.

Στο μεταξύ, σε θέσεις μάχης βρίσκεται η αντιπολίτευση προκειμένου να αναγκάσει την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και να δώσει τις οφειλόμενες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί από τα κόμματα και μεγάλο τμήμα της κοινωνίας. Μένει να φανεί πόσο ικανή θα σταθεί η κυβέρνηση να στηρίξει το οικοδόμημα ψεμάτων που έχει χτίσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ώρα της αντιπολίτευσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ανελέητο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση ΝΔ τις τελευταίες εβδομάδες και σήμερα προχώρησε στην πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής προσπάθειας να υποτιμήσει τη δημοσιογραφική δουλειά του Politicο στο θέμα της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για άθλια και άκρως υποκριτική διάλεξη από πλευράς του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία ανασκευή από πλευράς του Politico, πέραν του σημείου των διευκρινίσεων για την επισύνδεση Ανδρουλάκη. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση, όπως έχει δείξει και η στάση που έχει κρατήσει μέχρι στιγμής η Κουμουνδούρου. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα απουσιάζει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανάληψη της πολιτικής ευθύνης προσωπικά από τον πρωθυπουργό και άμεση προσφυγή στις κάλπες.

 

Τα νερά θα ταράξει αναμφίβολα και η ομιλία εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ μετά την εισήγηση του προέδρου της παράταξης, Νίκου Ανδρουλάκη, στη συνεδρίαση της στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος με θέμα τις υποκλοπές. Ο κ. Ανδρουλάκης έδειξε τις προθέσεις της παράταξής του πριν κατέβει στην «αρένα» της αυριανής πολιτικής αντιπαράθεσης, χρησιμοποιώντας πύρινη γλώσσα για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού για την παρακολούθηση του ίδιου.

Το σημείο που ξεχωρίζει από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι οι δηλώσεις για «παρακρατικό μηχανισμό κινούμενο από τη Ν.Δ.», για «σκοτεινές πρακτικές» και για «κατήφορο χωρίς φρένο» με κοινό παρονομαστή τη Ν.Δ.

«Είστε έτοιμοι να θυσιάσετε τα πάντα στον βωμό της εξουσίας», επιλέγοντας την παραπληροφόρηση, τη διχόνοια και το δηλητήριο, είπε επίσης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση για την οποία επισήμανε ότι βαρύνεται με τεράστια θεσμική κρίση. Η προσπάθεια για συγκάλυψη βυθίζει τη χώρα στην ανυποληψία, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Την ώρα που η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, εξακολουθεί να τη βαραίνει το «αυτογκόλ» του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος προ ολίγων ημερών επιβεβαίωσε στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι ο κάθε πολιτικός ή δημοσιογράφος μπορεί να τελεί υπό παρακολούθηση ακόμη και αυτή τη στιγμή, αφού «κανείς δεν εξαιρείται» από το πολυπλόκαμο δίχτυ παρακολούθησης του επιτελικού κράτους.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.