Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καληνύχτα Τζαμάλ Κασόγκι, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ…

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, είναι ο άνθρωπος που φέρεται να διέταξε το 2018 τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Τότε είχαν ξεσπάσει αντιδράσεις. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους, επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους όχι μόνο ότι δεν θα συγκαλύψουν τη δολοφονία, αλλά και πως θα σταματήσουν τις σχέσεις τους με τη Σαουδική Αραβία. Στη «δημοκρατία» τους, διαλαλούσαν, δεν έχει θέση η εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, ο καιρός πέρασε και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έψαχναν μια ευκαιρία για να τον εντάξουν ξανά στο κάδρο των στενών διμερών τους σχέσεων. Αναζητούσαν κάποιον να κάνει την αρχή, τη βρομοδουλειά για όλους τους υπόλοιπους. Και ο δικός μας πρωθυπουργός ήταν για μια ακόμα φορά εκεί, διαθέσιμος και υπάκουος, να κάνει την Ελλάδα τη χώρα μέσω της οποίας ο πρίγκιπας θα πραγματοποιούσε την πρώτη επίσημη επίσκεψη σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από τέσσερα χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να ξεναγήσει τον πρίγκιπα στην Ακρόπολη ή να ξοδέψει, όπως φημολογείται, 2,5 εκατ. ευρώ για την ασφάλειά του, καθώς και για την παροχή όλων των ανέσεων που αρμόζουν… σε έναν πρίγκιπα.

Όλα αυτές οι δαπάνες με χρήματα του ελληνικού λαού έγιναν για έναν δολοφόνο, που όμως έχει πετρέλαια. Αυτό δεν σημαίνει πως παύει να είναι δολοφόνος, αλλά ότι η ιδιότητά του αυτή δεν έχει πια καμία σημασία για όσους επιδιώκουν την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την άνοδο στις τιμές ενέργειας. Άλλωστε, η οικονομία και οι μπίζνες δεν γνωρίζουν από ηθική, αντίθετα έχουν ως αδιάσειστο σύμβουλο τα συμφέροντα και τα κέρδη. Και οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι υπέρμαχοι του συγκεκριμένου δόγματος, παρότι αρέσκονται στις ομιλίες τους να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του διεθνούς δικαίου και της δημοκρατίας.

Ο πρίγκιπας, μετά την Ελλάδα, επισκέφθηκε το Παρίσι, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, του ανθρώπου που έβγαζε το 2017 ομιλία στην Πνύκα για τη δημοκρατία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «η δημοκρατία σήμερα στην Ευρώπη απειλείται».

Απ’ ό,τι φαίνεται δεν απειλείται από φερόμενους δολοφόνους σαν τον πρίγκιπα, αλλά από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που κατέθεσαν μήνυση στην εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας κατά του πρίγκιπα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και προσβολή νεκρού, καθώς και ευρύτερα από τους πολίτες που δεν ξεχνούν τι συνέβη το 2018.

Οι τελευταίοι απειλούν όντως τη «δημοκρατία» τους, αφού είναι και οι μόνοι που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα, ώστε να πάψει να ισχύει επιτέλους το εξής: Καληνύχτα Τζαμάλ Κασόγκι, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.