Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας χτυπούν την ευρωπαϊκή οικονομία: Κύμα πτωχεύσεων στα βρετανικά εστιατόρια

Πάνω από 1.400 εστιατόρια έκλεισαν σε έναν χρόνο

Στους τρεις μήνες πριν από τις 31 Μαΐου του τρέχοντος έτους, καταγράφηκαν 431 πτωχεύσεις εστιατορίων – αύξηση 29% σε σχέση με τον αριθμό από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 (334 πτωχεύσεις).

Ενώ αυτό είναι ένα ζήτημα σε ολόκληρο τον κλάδο της φιλοξενίας (με αύξηση 56% στις αιτήσεις αφερεγγυότητας τους τελευταίους 12 μήνες), τα εστιατόρια έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα. Οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, απόρροια των κυρώσεων στην Ρωσία για χάρη του Κιέβου  και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν οδηγήσει το λειτουργικό κόστος στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, καταναλώνοντας το 55,2% των συνολικών εσόδων κατά μέσο όρο.

Έρευνα από την εθνική λογιστική εταιρεία UHY Hacker Young αποκαλύπτει ότι οι αιτήσεις αφερεγγυότητας εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο το περασμένο έτος αυξήθηκαν κατά 64% σε σύγκριση με το επίπεδο του 2020-21.

Ο συνεργάτης του UHY Hacker Young Peter Kubik δήλωσε στο Drinks Business: «Τα εστιατόρια που μόλις κατάφεραν να επιβιώσουν από την πανδημία χάρη στην κρατική υποστήριξη αντιμετωπίζουν τώρα νέες προκλήσεις με τη μορφή αυξανόμενου πληθωρισμού, έλλειψης εργατικού δυναμικού μετά το Brexit και καταναλωτές που απλά δεν έχουν την πολυτέλεια να ξοδέψουν τόσα πολλά. .»

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.