Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Άσχημα τα νέα για την τιμή της βενζίνης

Την εκτίμηση ότι, η τιμή της βενζίνης δεν πρόκειται να πέσει το επόμενο διάστημα κάτω από 2 ευρώ το λίτρο εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. 

” Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δούμε την τιμή της βενζίνης κάτω από 2 ευρώ, με όλες αυτές τις συνθήκες που επικρατούν, συν το πόλεμο ” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου. Στην συνέχεια ρωτήθηκε ποιο θα είναι το στοιχείο που θα οδηγήσει την βενζίνη  στην αποκλιμάκωση.”  Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο  τώρα να φαίνεται. O λόγος είναι ότι οι χώρες  που παράγουν πετρέλαιο έχουν οδηγήσει τα κέρδη τους σε επενδύσεις τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Διότι τα μηχανήματα που κάνουν εξόρυξη στο πετρέλαιο χρειάζεται μεγάλη συντήρηση και αρκετά εκατομμύρια δολάρια ετησίως.  Οι επενδύσεις δεν γίνονται σε αυτό και έχουν πάει σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  διότι οι αρχηγοί των κρατών οδηγούν το ενεργειακό εκεί”.

 Βενζίνη: Γιατί η τιμή είναι ακόμη υψηλή

Επίσης εξήγησε γιατί η τιμή της βενζίνης εξακολουθεί να είναι σε υψηλά επίπεδα. ” Η τιμή της βενζίνης είναι ακόμη υψηλά σχετικά διότι όπως έχουμε πει και στο παρελθόν ότι  δεν ακολουθεί η τιμή των διυλισμένων προϊόντων  την τιμή του brent που γνωρίζουμε όλοι…. είναι τελείως διαφορετικό χρηματιστήριο, είναι τελείως διαφορετική αγορά για αυτό και καταγράφεται αυτή η απόκλιση μεταξύ της βενζίνης και του πετρελαίου”.

Bενζίνη: Θα την αγοράζουν οι καταναλωτές πάνω από 2,50 ευρώ

Στην ερώτηση εάν θα αγοράζουν οι καταναλωτές την βενζίνη πάνω από 2,50 ευρώ το λίτρο είτε έχουν το fuel pass είτε όχι απάντησε κατηγορηματικά πώς αυτό δεν συμβεί. ” Δεν φαίνεται ότι υπάρχουν τέτοια γεγονότα  σε διεθνές επίπεδο τα οποία συμπαρασύρουν την τιμή σε τόσο υψηλά επίπεδα αυτήν την περίοδο τουλάχιστον. Τα παγκόσμια γεγονότα ακολουθούμε. Σε αυτή τη σχέση που έχει δημιουργηθεί πια μεταξύ ενέργειας και κρατών  βλέπουμε και μια αντιπαράθεση που έχει προκύψει τελευταία με τον Τζεφ Μπέζο και τον πρόεδρο της Αμερικής. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το ενεργειακό είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο κομμάτι το οποίο  θα συναντήσουμε  και τον χειμώνα που έρχεται  μπροστά μας. Ήδη πάρα πολλά κράτη  έχουν επικαιροποιήσει τα σχέδια για δελτία στις τιμές των καυσίμων, έχουν επικαιροποιήσει τα σχέδια για μείωση των καταναλώσεων και της μετακίνησης. Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός” εξήγησε ότι αυτό μπορεί να συμβεί και στην χώρα μας.  “Ενδεχομένως  να συμβεί διότι όλες οι ειδήσεις έρχονται από το εξωτερικό. Οι αγορές μας προκαταβάλουν για το τι θα δούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα” τόνισε.

Πετρέλαιο κίνησης: Ποιες είναι οι προβλέψεις της εβδομάδας

Τέλος μίλησε και για το πετρέλαιο κίνησης . ” Η εβδομάδα ξεκινάει με καλά νέα  ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης. Υπάρχει μια αποκλιμάκωση στην τιμή από τα 2,12 ευρώ που είχε προσεγγίσει πανελλαδικά η τιμή, πέφτει κάτω από τα 2 ευρώ. Θα δούμε μετά από αρκετό καιρό το πετρέλαιο κίνησης  κάτω από 2 ευρώ….  ελπιδοφόρο γιατί αυτό θα κρατήσει και τις τιμές στα ναύλα, στα μεταφορικά. Άρα λοιπόν θα μπορούν να συγκρατηθούν και οι τιμές με τις ανάλογες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, να συγκρατηθούν οι τιμές” ,τόνισε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.