Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Προεκλογική περίοδος με το ζήτημα της Novartis στη πρώτη γραμμή

Το πρώτο τετ α τετ στη Βουλή έπειτα από μακρύ χρονικό διάστημα θα έχουν Τσίπρας και Μητσοτάκης αύριο Τετάρτη σε μια συζήτηση- ενδεχομένως και προεκλογική- που προκάλεσε μεν ο πρωθυπουργός για θέματα κοινωνικής πολιτικής αλλά χωρίς να υπολογίζει ότι θα προέκυπτε η κατάρρευση του αφηγήματος περί σκευωρίας σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο της Novartis. Η πολιτική ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη με την αξιωματική αντιπολίτευση να προειδοποιεί ότι πράγματι θα “φθάσουμε μέχρι τέλους” σχετικά με την ουσία της υπόθεσης και την κυβέρνηση να παρακολουθεί μάλλον αμήχανη τις εξελίξεις. Κάτι που σύμφωνα με παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φάνηκε και στην  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με βάση τα όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Ο κ. Οικονόμου δεν καταλαβαίνει ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό με τη βούλα της δικαιοσύνης” με την επισήμανση πως και τα αδιευκρίνιστα πόσα υπουργών και στελεχών θα διευκρινιστούν.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στη Γερουσία της Βουλής σε σχέση με το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα δημόσια πανεπιστήμια “ένα νομοσχέδιο που αλλάζει όλη τη δομή τους” επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός αναζητεί την ημερομηνία των εκλογών 11, 18, 25 Σεπτεμβρίου και να επισπεύσει τις εξελίξεις όχι γιατί ανταποκρίνεται στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά γιατί διαπιστώνει τα αδιέξοδα τα οποία η δική του πολιτική έχει δημιουργήσει.

 

Όπως και να χει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνει πως προετοιμάζεται συστηματικά για την πρόκληση των εκλογών και μάλιστα σήμερα  ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του για την στεγαστική πολιτική σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κουμουνδουρου. Η παρουσίαση των θέσεων για το καυτό αυτό θέμα γίνεται σε μια περίοδο που καταγράφεται αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών κατοικίας ενώ συγχρόνως παρατηρείται εκτίναξη στις τιμές των ενοικίων, όχι αποκλειστικά για τα νέα ζευγάρια αλλά για το σύνολο των πολιτών. Σύμφωνα δε με πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου eteron το 47,8% των πολιτών δυσκολεύεται να πληρώσει το ενοίκιο,  ενώ ένα 61,7% κάνει περικοπές άλλων βασικών αναγκών για να πληρώσει το ενοίκιο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την κατάργηση του πτωχευτικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κυρίας κατοικίας. Επίσης κατά πληροφορίες οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπουν επιδότηση των δόσεων για ρυθμισμένα δάνεια από το Ταμείο Αναδιαρθρωσεων μέσω της αναπτυξιακής Τράπεζας. Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας το πρόγραμμα του με υψηλές ταχύτητες θα περιοδεύσει την Παρασκευή στην Σάμο και την Ικαρία.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.