Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ευρωκοινοβούλιο: Άγριο κράξιμο στον Μητσοτάκη για την κατρακύλα της Ελλάδας video

«Σταματήστε να καταπατάτε την ελευθεροτυπία» – Πυρά για την ελευθερία του Τύπου και την πολυφωνία

Πλήρως απογοητευτική ήταν εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπου ελάχιστοι έδωσαν το παρών για να παρακολουθήσουν την ομιλία του, με την πλειοψηφία αυτών των λίγων που παρευρέθηκαν, να δείχνουν ότι αδιαφορούν και να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στα… κινητά τους.

Σα να μην έφτανε αυτή η ήττα για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο ίδιος δέχτηκε δριμεία επίθεση για την φίμωση του Τύπου στη χώρα μας, η οποία βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με την ελευθεροτυπία και την πολυφωνία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 108η θέση στον κόσμο, πίσω από την Μογγολία και την Μποτσουάνα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να είναι υπεύθυνη για την κατρακύλα στο μιντιακό τοπίο, μετά τις λίστες Πέτσα και τις ποινικές διώξεις σε δημοσιογράφους που επιχείρησαν να ξεσκεπάσουν το σκάνδαλο της Novartis!

O αντιπρόεδροw του Renew, της συγγενικής ομάδας των Φιλελεύθερων και του κόμματος Μακρόν, εξαπέλυσε πυρά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού για το απολυταρχικό καθεστώς που έχει επιβάλλει, εποπτεύοντας την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και υπονομεύοντας την ανεξαρτησία τους.

«Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαλίκ Αζμανί και συνέχισε «σφυροκοπώντας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν πρέπει να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα» είπε ο Αζμανί απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Στριμωγμένος έδειξε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που προσπάθησε να κλείσει

Μετά από τα πυρά που δέχτηκε από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις πρακτικές του, ο Μητσοτάκης επιχείρησε να αποδείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ελευθεροτυπία. Σε κατάσταση απόγνωσης, ο ίδιος έδειξε το το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία». Την εφημερίδα που ο ίδιος προσπάθησε να  κλείσει και στέλνοντας στην φυλακή τον εκδότη της κ. Ιωάννη Φιλιππάκη και τον κορυφαίο δημοσιογράφο κ. Αλέξανδρο Τάρκα.

Αφού εξαπέλυσε ανελέητο πόλεμο για την κυκλοφορία και την εμπορική της δραστηριότητα, στη συνέχεια έστησε μια πρωτοφανή σκευωρία σε βάρος της, προκειμένου να «φιμώσει» μια από τις ελάχιστες εφημερίδες που τολμούν να του ασκήσουν κριτική και να αποκαλύψουν τα σκάνδαλα της κυβέρνησης!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.