Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Από το Μουσείο της Ακρόπολης , αυτή τη φορά, η εξαγγελία για περισσότερη φτώχεια

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός όχι από το ραδιομέγαρο της δημόσιας τηλεόρασης αλλά από το μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Κ. Μητσοτάκης, γνωρίζοντας πως τα δύσκολα είναι μπροστά και με την ακρίβεια να φουντώνει δήλωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα των καυσίμων που «καίει» αυτές τις ημέρες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι υπάρχει φτώχεια αλλά…

«Θα υπάρξει παρέμβαση και στη βενζίνη και θα υπάρξουν ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Ο προηγούμενος τρόπος (δηλαδή το Fuel Pass) δίνει ένα περίγραμμα για το πως θα παρέμβουμε και ίσως αυτή τη φορά να είναι με πιο ενισχυμένο τρόπο, διότι αντέχουμε δημοσιονομικά. Θα είναι μία ανακούφιση για τους πολίτες ενόψει των καλοκαιριών διακοπών» δήλωσε θορυβημένος από τις καλπάζουσες τιμές.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ τόνισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από δω και στο εξής» και άφησε «παράθυρο» αυτό να γίνει με πιο ενισχυμένο τρόπο.

«Θέλουμε να κάνουμε μία παρέμβαση για τους επόμενους μήνες. Πιστεύω ότι το αντέχουμε δημοσιονομικά και θα πρέπει να υπάρξει μία ανακούφιση των πολιτών ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. Για να υπάρχει μία ανάσα ως προς τις μετακινήσεις των καλοκαιρινών διακοπών για τα έξοδα των καυσίμων», είπε ο πρωθυπουργός.

Απέκλεισε τη μείωση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης «για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτό τον τρόπο θα επιδοτούσαμε περισσότερο τους πλούσιους και λιγότερο τους φτωχούς».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.